sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MESKÝ, ATIKSU ARITMA TESÝSLERÝNE 2 MÝLYON 516 BÝN TL ENERJÝ TEÞVÝKÝ ALACAK

  •  2 Þubat 2022 Çarþamba 10:26

Mersin Büyükþehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon Ýdaresi (MESKÝ) Genel Müdürlüðü, atýksu arýtma tesislerini mevzuata uygun olarak kaliteli ve baþarýlý bir þekilde iþletmesi dolayýsýyla Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýndan 2 milyon 516 bin 912 lira enerji teþviki almaya hak kazandý.

Mersin Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, 2872 sayýlý Çevre Kanununun 29. maddesi, “Atýksu Arýtma Tesislerinin Teþvik Tedbirlerinden Faydalanmasýnda Uyulacak Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik” doðrultusunda, atýksu arýtma tesislerinde kullanýlan elektrik enerjisi giderlerinin bir kýsmýnýn bakanlýk tarafýndan geri ödenmesine iliþkin usul ve esaslarý içeriyor. Bu kapsamda MESKÝ, 2021 içerisinde baþarýlý, çevreci ve verimli bir þekilde iþletilen atýksu arýtma tesisleri için enerji teþvikinden yararlanmaya hak kazandý. Faaliyete aldýðý tesislerin iþletilmesiyle vatandaþlara kaliteli ve sorunsuz hizmet sunan MESKÝ, söz konusu mevzuatta istenen niteliklere uygun olmasý dolayýsýyla Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýndan 2 milyon 516 bin 912 lira enerji teþvikinden yararlandý.

MESKÝ'nin atýksu arýtma tesislerine gelen atýksular, Avrupa standartlarýnda arýtýlýp deþarj limitlerine uygun þekilde alýcý ortama iletilerek ekolojik dengenin korunmasýna katký saðlanýyor. 24 adet atýksu arýtma tesisinde 2021 yýlýnda 132 milyon 42 bin 801,60 metreküp atýksuyu arýtarak, doðaya deþarj eden MESKÝ, temiz bir çevre ve Akdeniz için çalýþmalarýný ara vermeden sürdürüyor.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.