sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUSLU GAZÝLER TARÝHÝN KALBÝNE YOLCULUK YAPTI

  •  10 Aralýk 2021 Cuma 17:28

Tarsus Belediyesi, 27 Aralýk Tarsus’un düþman iþgalinden kurtuluþunun 100. yýl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamýnda Türkiye Muharip Gaziler Derneði Tarsus Þubesi üyeleri ve Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneði Tarsus Þubesi üyelerine 4 günlük bir gezi programý organize etti. Gezinin ilk duraðý Çanakkale oldu.

Gazileri yalnýz býrakmayan ve sosyal hayatlarýna katkýda bulunmak için de çalýþmalar yapan Tarsus Belediyesi, 27 Aralýk Tarsus'un düþman iþgalinden kurtuluþunun 100. yýl dönümü vesilesiyle gaziler ve yakýnlarýndan oluþan 80 kiþi ile Çanakkale'nin ardýndan, Bursa, Eskiþehir ve Anýtkabir gezisi gerçekleþtirilecek. Düzenlenen dört günlük gezi programýnda gaziler ilk rota olan Çanakkale'yi ziyaret etti. Kara savaþlarýnýn yoðun olarak geçtiði tarihi yarýmadada, kahramanlarýn emanetine sahip çýkmak, onlarýn anýsýný yaþatmak, onlara hak ettikleri saygýyý sunmak için þehitlere adanan Þehitlik Abidesi baþta olmak üzere, Conk Bayýrý, Seyit onbaþý anýtlarýný ve yarým adada bulunan þehitlikleri ziyaret etti.

Gaziler ve yakýnlarý çok gururlu olduklarýný belirterek, “Tarsus Belediyesi, 4 günlük Çanakkale, Bursa, Eskiþehir ve Anýtkabir'i kapsayan gezi turunda biz gazileri çok mutlu etti. Bu tür faaliyetler bizler için moral ve motivasyon kaynaðý oluyor. Tarihin kalbinin attýðý yerleri 27 Aralýk Tarsus'un düþman iþgalinden kurtuluþunun 100. yýl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamýnda ziyaret etme þansý yakaladýk. 80 kiþiden oluþan grubumuzla güzel bir tur olmasýný temenni ediyoruz. Çanakkale bizim için çok keyifli geçti. Gaziler olarak çok gururluyuz. Belediye Baþkanýmýza derneðimiz adýna çok teþekkür ederiz" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE ÞAMPÝYON FENERBAHÇE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.