sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS DOÐA PARK YENÝ YAVRULARLA GÜZELLEÞÝYOR

  •  6 Aralýk 2021 Pazartesi 12:47

Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan doða parktaki hayvan popülasyonu yeni yavrularla büyürken, parkýn yeni sakinleri olan midilli ve sýrtlan yavrularý büyük ilgi görüyor.

Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan doða parktaki hayvan popülasyonu yeni yavrularla büyürken, parkýn yeni sakinleri olan midilli ve sýrtlan yavrularý büyük ilgi görüyor.

Sularla çevrili alanýyla yemyeþil ortamýnda onlarca tür hayvan barýndýran Tarsus Doða Parký, her yýl on binlerce kiþiyi misafir ediyor. Parktaki hayvan sayýsý ise yeni doðumlarla artmaya devam ediyor. Ekim ayýnda gerçekleþen Pati Fest'te ilgi odaðý olan ve Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer'in ismini verdiði midilli yavrusu 'Garip'te bu yavrulardan biri. Annesinin yanýndan ayrýlmayan 'Garip', sempatik hareketleriyle büyük ilgi görüyor.

Parkýn ilgi gören diðer hayvan türleri arasýnda yer alan sýrtlanlar da iki yeni doðumla hýzla çoðalýyor. Park içerisinde bulunan iki anne sýrtlan aðustos ayýnda 'Limon' ile 'Mavi' ismi verilen birer yavru doðurdu. Ocak ayýnda dünyaya gelen fakat annesinin strese baðlý olarak kabul etmediði ve bakýcýlarýn koruma altýna alarak veteriner kliniðinde baktýðý “Seko” isimli sýrtlanýn annesi, yeni doðurduðu yavrusuna bu kez sahip çýktý. Farklý kafeste bulunan diðer yavru ve annesinin saðlýk durumunun da oldukça iyi olduðu gözlendi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK GÖZÜNÜ ÞAMPÝYONLUÐA DÝKTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.