sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

‘ÇATISI GÖKYÜZÜ DUVARLARI AÐAÇ OLAN OKULUM’ PROJESÝ BAÞLADI

  •  24 Kasým 2021 Çarþamba 11:42

Mersin Üniversitesi ile Mersin Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü ortaklýðýnda gerçekleþtirilen 4004 TÜBÝTAK “Çatýsý Gökyüzü Duvarlarý Aðaç Olan Okulum” projesi baþladý.

Emirler Ormanýnda atölye çalýþmasýnýn da yapýldýðý proje, 26 Kasým'a kadar çeþitli seminerler ve atölye çalýþmalarýyla devam edecek.

TÜBÝTAK 4004 Doða Eðitimi ve Bilim Okullarý Destekleme Programý çaðrýsý kapsamýnda desteklenen, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Mersin Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü ortaklýðýnda, MEÜ Eðitim Fakültesi Okul Öncesi Anabilim Dalý Öðretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Pamuk'un yürütücülüðünde gerçekleþtirilen 4004 TÜBÝTAK “Çatýsý Gökyüzü Duvarlarý Aðaç Olan Okulum” projesinin açýlýþ töreni düzenlendi. Eðitim Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Çamsarý Konferans Salonunda gerçekleþtirilen açýlýþ törenine, Rektör Yardýmcýsý Prof. Dr. Erol Yaþar, öðretim üyeleri, öðretmenler ve öðrenciler katýldý.

Doç. Dr. Deniz Pamuk, törende yaptýðý konuþmada, projedeki hedeflerini; öðretmenlerin doða temelli uygulamalarý, okul öncesi eðitimi programý ile bütünleþtirmek olarak açýkladý. Pamuk, “Çocuðun ve doðanýn ortak yüksek yararýný gözeten bir erken çocukluk doða eðitimi ilkesi ile uygulamalarýný yürüteceðimiz projede, okul öncesi eðitim öðretimlerinin doða temelli uygulamalar ile ilgili farkýndalýklarýný, bilgi ve tutumlarýný geliþtirmeyi hedefleyen çeþitli seminerler ve atölye çalýþmalarý yürütülecek. Bu sayede okul öncesi eðitim öðretmenlerinin, çocuklarýn doðayla bað kuracaklarý deneyimler aracýlýðý ile fiziksel, biliþsel ve duygusal iyi oluþlarýný destekleyici bir öðrenme yaklaþýmý benimsemeleri amaçlandý” dedi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK GÖZÜNÜ ÞAMPÝYONLUÐA DÝKTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.