sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE YANAN ORMANLIK ALANLAR FÝDANLA BULUÞTU

  •  12 Kasým 2021 Cuma 10:46

Milli Aðaçlandýrma Günü kapsamýnda daha yeþil bir Mersin için Silifke ilçesi Yeþilovacýk Mahallesi’ndeki yanan ormanlýk alanlara 15 bin fidan dikimi gerçekleþtirildi.

Milli Aðaçlandýrma Günü kapsamýnda daha yeþil bir Mersin için Silifke ilçesi Yeþilovacýk Mahallesi'ndeki yanan ormanlýk alanlara 15 bin fidan dikimi gerçekleþtirildi.

Tarým ve Orman Bakanlýðý, "Geleceðe Nefes" kampanyasýyla, ülkemizde aðaç ve orman sevgisini geliþtirmek, toplumun bütün kesimlerinin orman ve çevreye olan duyarlýlýklarýna katký saðlamak maksadý ile Milli Aðaçlandýrma Günü; Yeþilovacýk Mahallesi'nde yangýndan etkilenen Kemer mevkiinde Mersin Valisi Ali Ýhsan Su'nun katýlýmý ile fidan dikimi gerçekleþtirdi.

Mersin Valisi Ali Ýhsan Su düzenlenen törende yaptýðý konuþmada, “Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan'ýn himayelerinde 11 Ekim Milli Aðaçlandýrma Günü ilan edildi. Bu kapsamda da bugün burada aðaç dikme törenini hep birlikte gerçekleþtiriyoruz. Ormanlar çok önemli varlýklarýmýzdýr. Sadece bizim için deðil, dünya için, insanlýk için, dünyada tüm orman varlýðý çok önemlidir. Bugün insanlýk olarak saðlýklý bir nefes alabilmemiz için ormanlar vazgeçilmezimizdir. Sadece hayatýmýzý devam ettirmek için deðil, hemen hemen her alanda orman envanterlerine ihtiyaç var. Her sektör için önemli bu bakýmdan öncelikle ormanlarýmýzý korumak, orman varlýðýmýzý arttýrmak çok önemli görevlerimizden bir tanesidir. Bu çerçevede milli aðaçlandýrma seferberliði kapsamýnda bugün de ilimizde fidan dikimini gerçekleþtiriyoruz” dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
FAYANS YÜKLÜ TIR YANDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.