sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE DÜZENLENECEK 14. ULUSLARARASI TURUNÇGÝL KONGRESÝ GELECEK YILA ERTELENDÝ

  •  8 Kasým 2021 Pazartesi 17:14

Ulusal Turunçgil Konseyi Baþkaný Kemal Kaçmaz, Mersin’de bu yýl ilk kez düzenlenmesi planlanan 14. Uluslararasý Turunçgil Kongresi’nin gelecek yýla ertelendiðini bildirdi.

Kaçmaz, kentteki bir otelde düzenlediði basýn toplantýsýnda, "Turunçgil Sektöründe Yeniden Yapýlanma, Güçlü Baðlantýlar ve Ýyi Bir Gelecek" temasýyla gerçekleþtirilecek 14. Uluslararasý Turunçgil Kongresi'nin hazýrlýklarýnýn sürdüðünü söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kongrenin ertelendiðini aktaran Kaçmaz, "Yönetim kurulumuzun almýþ olduðu karar neticesinde, kongrenin 6-11 Kasým 2022 tarihlerinde yapýlmasý kararlaþtýrýldý. Ýnþallah ülkemiz ve dünya daha büyük bir afet yaþamaz ve kongreyi gerçekleþtirmiþ oluruz." dedi.

Kaçmaz, kongreye 60'a yakýn ülkenin katýlým göstermesini beklediklerini ifade ederek, kongre sonrasý kentte Uluslararasý Narenciye Festivali'nin düzenleneceðini dile getirdi.

Mersin'in narenciye üretiminde önemli bir yere sahip olduðunu vurgulayan Kaçmaz, "Mersin en çok ürün ihraç eden illerin baþýnda geliyor. Kent özelinde ve ülkemizde ilk kez büyük bir kongrenin yapýlacak olmasý tüm dünyada ilgiyle karþýlanýyor. Kongrenin bölgemizin ve ülkemizin tanýtýmýna çok büyük katkýlarý olacaðýna inanýyoruz." diye konuþtu.

Kaçmaz, kongre kapsamýnda çeþitli sunum, gezi ve etkinliklerin düzenleneceðini sözlerine ekledi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
FAYANS YÜKLÜ TIR YANDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.