sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MEÜ, GASTRO AFYON 3. ULUSLARARASI YEMEK YARIÞMASINDA BÝR ALTIN 4 GÜMÜÞ MADALYA ALDI

  •  5 Kasým 2021 Cuma 13:00

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlarý Bölümü öðrencileri, Gastro Afyon 3. Uluslararasý Turizm ve Lezzet Festivalinde düzenlenen yemek yarýþmasýndan bir altýn ve 4 gümüþ madalyayla döndü.

MEÜ'den yapýlan açýklamaya göre, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlarý Bölümü öðrencileri Yusuf Kara, Nasibe Uluk, Oðuz Þen ve Turizm Fakültesi Öðr. Gör. Adem Yetim'den oluþan ekip, Afyonkarahisar'da düzenlenen Gastro Afyon 3. Uluslararasý Turizm ve Lezzet Festivali kapsamýnda gerçekleþtirilen yemek yarýþmasýnda 1 altýn ve 4 gümüþ madalya kazandý.

MEÜ ekibi, Üniversiteler Arasý Modern Türk Mutfaðý Yemek Yarýþmasýnda “Mut keçi peyniri sosu eþliðinde Boðsak mavi yengeç” isimli yemek ile en iyi baþlangýç tabaðý kategorisinde altýn madalya kazandý. Bireysel yarýþmalarda ise Oðuz Þen, Afyonkarahisar mutfaðý ana yemek kategorisinde “Kuzu gerdanlý keþkek, taze otlarla marine edilmiþ kuzu küþleme ve Sultandaðý kiraz sos” isimli yemeðiyle; bireysel tatlý kategorisinde Nasibe Uluk ise “Sultandaðý kiraz sos eþliðinde, el açmasý baklava yufkalarý arasýnda krema piþmaniye” isimli tatlý ile gümüþ madalya almaya hak kazandý.

Ana yemek kategorisinde Mersin'e özgü “Granyöz balýðý” hazýrlayan ekip, bu kategoride gümüþ madalya almaya hak kazandý. Son olarak ise ekip olarak katýlým saðlanan tatlý yarýþmasý kategorisinde ekip “kireç kaymaðýnda bekletilmiþ çýtýr kabak tatlýsý” ile gümüþ madalyayý MEÜ'ye kazandýrmayý baþardý.

Mersin Üniversitesini temsil eden ekip, Uluslararasý Gastro Afyon Yemek Yarýþmasýnda genel klasmanda 5 madalya ile yarýþmayý ikinci sýrada tamamladý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
TCG NUSRET MÜZE GEMÝSÝ, MERSÝN’DE ZÝYARETE AÇILDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.