sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS KAYMAKAMI OTCU: "GÜNÜMÜZDE MÜZE ANLAYIÞI TAMAMEN DEÐÝÞTÝ"

  •  4 Kasým 2021 Perþembe 16:59

Mersin’in Tarsus ilçesinde Kaymakamlýk ve Ticaret ve Sanayi Odasý tarafýndan düzenlenen “Tarsus Müzesi Söyleþileri” yapýldý.

Yeni Tarsus Müzesi'nde düzenlenen söyleþiye Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný Ruhi Koçak, Müze Müdürü Doðukan Bekir Alper ile davetliler katýldý.

Söyleþinin açýþ konuþmasýný yapan TSO Baþkaný Ruhi Koçak, “Öncelikle yeni müzemizde tarih ve kültür dolu böylesine güzel bir etkinlikte bir arada olmaktan son derece mutluyum.10 bin yýlý aþkýn geçmiþiyle kadim kentimiz yürüttüðümüz çalýþmalarla beraber, tüm deðerleriyle marka yüzünü göstermeye artýk hazýr. Hep birlikte ortak sinerji içinde deðerlerimizi daha çok gün yüzüne çýkarmamýz gerekiyor. Bir kent sadece ticaretle ekonomi ile deðil tarih, kültür ve sosyal alanda da geliþmeli. Tarsus bunu fazlasýyla hak ediyor” dedi.

Müze Müdürü Doðukan Bekir Alper ise Tarsus Müzesi'nin eski Adliye Sarayý'ndan bugünkü konumuna nasýl getirildiðine dair geçen aþamalarý bir sunumla anlatarak, antik Tarsus'un coðrafi ve tarihsel konumu, Tarsus'un kronolojisi hakkýnda bilgi verdi.

Tarsus Kaymakamý Kadir Sertel Otcu'da, günümüzde müze anlayýþýnýn tamamen deðiþtiðini belirterek, eskiden sessiz, sakin bir yerde tarihi eserlerin sergilendiði müze anlayýþýnýn yerini sosyal, kültürel ve sanatsal çalýþmalarý yapýldýðý hareketli mekanlar haline getirildiðini söyledi. Kaymakam Otcu, “Bizler yurtdýþýna gittiðimizde hep müzeleri gezeriz, bilgi sahibi oluruz ama kendi ülkemizde, kendi þehrimizdeki müzeleri nedense ziyaret etmeyiz. Oysa öncelikli olarak kendi müzelerimizi ziyaret edip, kendi kültürlerimizi öðrenmeliyiz. Ýþte bu anlamda tarihi bir bina olan yeni Tarsus Müzesinde ilk söyleþi bu vesileyle yapýlýyor. Herkesin Tarsus Müzesini ziyaret edip, içinde eserleri görmelerini istiyoruz” dedi.

Mersin Üniversitesi Öðretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan ise yaptýðý sunumda “Tarsus Hinterlandý Buluntularý Iþýðýnda Antik Tarsus” hakkýnda bilgiler verdi.

Tarsus'un çok önemli bir kent olduðunu ve tarihte bir çok devlete baþkentlik yaptýðýný belirten Kaplan, Tarsus'un tarihi yerleriyle ilgili görsel bir sunum yaparak detaylý bilgi verdi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
FAYANS YÜKLÜ TIR YANDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.