sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

UZMANLAR DÝKKAT ÇEKTÝ: “KARBONSUZ GELECEK NÜKLEERSÝZ OLMAZ”

  •  2 Kasým 2021 Salý 10:57

Avrupa’da yaþanan enerji krizi ve iklim deðiþikliði, enerji ihtiyacýnýn karþýlanmasýnda nükleer enerjinin rolünü daha fazla gündeme taþýyor.

Avrupa'da yaþanan enerji krizi ve iklim deðiþikliði, enerji ihtiyacýnýn karþýlanmasýnda nükleer enerjinin rolünü daha fazla gündeme taþýyor. Uzmanlar, nükleer santrallerin hem düþük karbonlu elektrik hem de ýsý üretmesiyle enerji yoðun endüstrileri karbondan arýndýrmak için fýrsatlar sunduðunu kaydediyor.

Temiz ve güvenli elektrik üreten nükleer enerjinin kullanýmý, pandemi sonrasý ülke ekonomilerinin canlandýrýlmasý ve teknolojik geliþimde de artýk daha önemli görülüyor. Bununla beraber pek çok ülkede halen enerji politikalarýný gerçeklerden ziyade korkular yönlendiriyor. Ýnsanlarýn duyduðu korku, nükleerin hidroelektrikten sonra dünyadaki en büyük ikinci düþük karbonlu elektrik kaynaðý olmasýna raðmen, “temiz enerji” tartýþmasýnýn dýþýnda býrakýlmasýnýn önemli nedenlerinden biri. Bill Gates'in nükleer enerjinin iklim deðiþikliðine bir çözüm olup olmadýðý sorulduðunda verdiði, "Ýnsanlar rasyonel olsaydý, evet" yanýtý, aslýnda nükleer enerjinin yaþadýðý algý sorununu ortaya koyuyor. Hollywood'un nükleer ile ilgili çektiði sayýsýz film, Godzilla gibi canavarlar, Kaptan Atom gibi radyoaktif süper kahramanlar, nefes kesen sansasyonel haberler; negatif nükleer algýsýný oluþturan önemli unsurlar arasýnda.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.