sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

9 BÝN YILLIK YUMUKTEPE’DE ÇALIÞMALAR SÜRÜYOR

  •  25 Ekim 2021 Pazartesi 10:21

Mersin’in Toroslar ilçesinde yer alan ve 9 bin yýllýk geçmiþiyle büyük bir arkeolojik öneme sahip bulunan Yumuktepe Höyüðü’nde kazý çalýþmalarý sürüyor.

Mersin'in Toroslar ilçesinde yer alan ve 9 bin yýllýk geçmiþiyle büyük bir arkeolojik öneme sahip bulunan Yumuktepe Höyüðü'nde kazý çalýþmalarý sürüyor.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarý, Yumuktepe'deki kazý çalýþmalarýnýn baþkanlýðýný yürüten Ýtalya'nýn Lecce Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öðretim Üyesi Prof. Dr. Isabella Caneva, kazý baþkan yardýmcýlarý Dr. Öðr. Üyesi Eric Luc Jean ve Dr. Orkun Hamza Kaycý, Üniversitemiz Mimarlýk Fakültesi'nden Dr. Öðr. Üyesi Ýpek Durukan ve arkeolog Tülay Özaydýn ile birlikte Yumuktepe'yi gezerek bilgi aldý. Yumuktepe'nin kendisine has yönleri olan ve arkeolojik olarak çok ciddi bir öneme sahip olduðunu ifade eden Rektör Çamsarý, “Buradaki kazý çalýþmalarý hakkýnda çok deðerli hocalarýmýzdan bilgiler aldýk ve Yumuktepe'nin kendine has birçok yönünün olduðunu gördük. Yumuktepe, 9 bin yýllýk süreç içerisinde birçok deðiþim yaþanmýþ ve bizlere gerek ekonomik gerekse de yaþam tarzlarýna kadar birçok konuda bilimsel bilgiler saðlayan çok önemli bir yer.” dedi.

Mersin'in hem ilçelerinde hem de merkezindeki kazý alanlarýnýn kent için önemli bir fýrsat olduðunu söyleyen Çamsarý, Mersin Üniversitesi olarak eldeki tüm imkanlar dahilinde sürdürülen kazý çalýþmalarýný desteklemeye devam edeceklerini aktardý. Çamsarý, 28 yýldýr Yumuktepe'deki kazý çalýþmalarýnýn baþýnda olan ve yýl sonu itibarýyla emekli olacak olan Prof. Dr. Isabella Caneva'ya da emekleri nedeniyle teþekkürlerini sundu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.