sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ARTÝSTÝK CÝMNASTÝK DÜNYA CHALLENGE KUPASI BAÞLADI

  •  11 Eylül 2021 Cumartesi 10:22

Mersin’in ev sahipliðinde 4. kez düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupasý baþladý. Þampiyonada 24 ülkeden 82 sporcu mücadele edecek.

Mersin 4. kez Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupasý'na ev sahipliði yapýyor. Uluslararasý Cimnastik Federasyonu 2021 faaliyet programýnda yer alan ve bugün baþlayan þampiyona, pazar günü yapýlacak final yarýþlarýyla sona erecek. Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaþkaný Ýsmail Göktekin, organizasyon öncesi milli 4 sporcuyla Mersin Olimpik Cimnastik Salonu'na basýn toplantýsý düzenledi.

Burada konuþan Göktekin, organizasyonun, bu yýl Uluslararasý Jimnastik Federasyonu takvimindeki son Dünya Challenge Kupasý olduðunu dile getirdi. Japonya'da yapýlacak olan Dünya Kupasý öncesi son challenge kupasý olmasýndan dolayý katýlýmýn üst düzeyde olduðunu belirten Göktekin, organizasyona 59'u erkek 23'ü kadýn 82 sporcunun katýldýðýný ifade etti. Olimpik takýmýn 2020 Tokyo Olimpiyatlarý'nda yarýþtýðýný belirten Göktekin, "Kýzlarda Nazlý Savranbaþý ile 4 erkek sporcumuz yeni sezon hazýrlýklarýna gireceðimiz için burada yok. Takým arkadaþlarý burada. 2024 Paris Olimpiyatlarý için hedefimiz takým olarak katýlmak. Dolayýsýyla takým arkadaþlarýnýn da burada Dünya Challenge Kupasý'nda yarýþýp finallere kalacaklarýný umut ediyoruz. Final sonrasýnda da madalyanýn iddialý isimleri arasýnda olacaklar" dedi.

Milli cimnastikçi Göksu Üçtaþ Þanlý ise organizasyona olan ilginin her geçen yýl arttýðýný dile getirerek, "Antrenmanlarýmýzý tamamladýk. Yarýþmaya hazýrýz. Elimizden gelenin en iyisini yapacaðýz. Final ve madalyayla taçlandýracaðýma inanýyorum. Herkese baþarýlar diliyorum" þeklinde konuþtu.

"Final yapmak ve sonrasýnda madalya kazanmak istiyoruz"

Milli sporcu Sercan Demir de Slovenya'da düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupasý'nda paralel bar aletinde altýn madalya kazandýðýný vurgulayarak, "Bu baþarýnýn devamýný getirmek için buradayýz. Bugün paralel bar aletiyle baþlýyorum. Takým olarak yapabildiðimiz kadar final yapmak ve sonrasýnda madalya kazanmak istiyoruz. Bunlar bizim dünya þampiyonasý öncesi son deneme yarýþmalarýmýz. Eðer dünya þampiyonasý takýmýna girersek, bu tecrübelerimizi orada da göstermek istiyoruz. Umarým güzel sonuçlarla buradan ayrýlýrýz" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.