sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MEZÝTLÝ BELEDÝYESÝ, ‘AGAVE’ BÝTKÝSÝNÝ KORUMA ALTINA ALDI

  •  4 Þubat 2021 Perþembe 08:39

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ekolojik ve çevre dostu olarak tasarlanan ve her katta oluþturulan teras bahçeleriyle çalýþanlarý iþ stresinden uzaklaþtýran ana hizmet binasýnda nesli tükenmekte olan ‘agave’ bitkisini koruma altýna aldý.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ekolojik ve çevre dostu olarak tasarlanan ve her katta oluþturulan teras bahçeleriyle çalýþanlarý iþ stresinden uzaklaþtýran ana hizmet binasýnda nesli tükenmekte olan ‘agave' bitkisini koruma altýna aldý. Öte yandan, bitkiler arasýnda bulunan muz aðacý da meyve vermeye baþladý.

Mezitli Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, ana hizmet binasý, her katta bulunan teraslarýyla çalýþanlarýna ve vatandaþlara rahat nefes alma olanaklarý saðlýyor. Mimari açýdan her ayrýntýnýn düþünüldüðü ve enerjisinin bir bölümünü kendi üreten binada çeþitli bitkiler yetiþtiriliyor. Bu bitkiler arasýnda bulunan muz aðacý meyve vermeye baþladý. Bunun yaný sýra Meksika'ya ve Teksas'ýn bazý bölgelerine özgü ‘yüzyýl bitkisi' olarak da adlandýrýlan ‘agave' bitkisi, nesli tükenmekte olduðu için koruma altýna alýndý. Park ve Bahçeler Müdürlüðü ekipleri tarafýndan bakýmlarý yapýlan ve etrafý çitlerle çevrilen bitki, vatandaþlarýn da dikkatini çekiyor. Her 100 yýlda bir defa çiçek açtýðý söylenen bitki, dallarý ve yapraklarýyla tropikal bir desen ortaya çýkartýyor.

“Koruma altýna aldýk”

Mezitli'yi yeþile hakim bir kent haline getirdiklerini dile getiren Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, “Ýlçemizin çeþitli yerlerinde oluþturduðumuz koruluklarýn yanýnda hayata geçirdiðimiz tüm projelerimizde yeþil alanlar oluþturuyoruz. Yeni hizmet binamýz da bu konuda vatandaþlarýn takdirini topluyor. Her katýnda bulunan teras bahçeleriyle vatandaþlarýmýzýn ve çalýþanlarýmýzýn rahat nefes almalarýný saðladýk. Terasýmýzda bulunan bazý bitkiler meyve vermeye baþladý. Ayrýca nesli tükenmekte olan agave bitkisini de koruma altýna aldýk. Mezitli'yi yeþilin hakim olduðu bir kent haline getirmeye devam edeceðiz” dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.