sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YENÝÞEHÝR’DE YIKILACAK BÝNADAN 20 TON ASBESTLÝ MALZEME SÖKÜLDÜ

  •  2 Þubat 2021 Salý 09:18

Mersin’in merkez Yeniþehir ilçesinde yýkýlmasý planlanan bir binada kansere neden olabilen ‘asbestli malzeme’ söküm iþlemleri tamamlandý.

Mersin'in merkez Yeniþehir ilçesinde yýkýlmasý planlanan bir binada kansere neden olabilen ‘asbestli malzeme' söküm iþlemleri tamamlandý. Asbestli olduðu laboratuvar incelemelerinde belirlenen 20 ton malzeme prosedürlere uygun bir þekilde söküldükten sonra paketlenerek, bertaraf edilmek üzere lisanslý araçla Ankara'ya gönderildi.

Yeniþehir Belediyesinin yýkýlacak binalar için asbest güvenli raporu istemesiyle yapýlan analizlerde binanýn yapýmýnda asbestli malzeme kullanýldýðý tespit edilmiþti. Yeniþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Akkent Mahallesinde yýllardýr atýl durumda olan ve yýkýlmasý planlanan bir binada asbestli madde kontrolü yapýlmýþ ve binanýn farklý yerlerinden alýnan 50 numunenin 19'unda asbest maddesine rastlanmýþtý.

“Bu uygulamaya devam edeceðiz”

Uzman ekipler tarafýndan yapýlan asbest söküm iþlemlerini ve tüm süreci yakýndan takip eden Yeniþehir Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit, havada asbestin olup olmadýðýný belirlemek için ölçümler de yapýlan alanda incelemelerde bulundu. Asbestin kanserojen bir madde olduðunu ve Türkiye'de 2010 yýlýnda kullanýmýnýn yasaklandýðýný ifade eden Özyiðit, “Eski ve yýkýmý planlanan bir binada asbest kontrolü sonucu alýnan 50 numuneden 19'unda asbeste rastlanmasý ile birlikte asbestli bina yýkým kurallarý uygulandý. Buradaki asbestli malzeme çevreye yayýlmadan toplandý ve özel olarak imha edilmesi için Ankara'daki tesise göndereceðiz. Bu tür uygulamalara çevre ve insan saðlýðýna verdiðimiz önemin bir göstergesi olarak devam edeceðiz” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.