sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÝKLÝM DEÐÝÞÝKLÝÐÝ ÝÇÝN ATILACAK HER ADIM TEHLÝKEYÝ AZALTIYOR

  •  19 Ocak 2021 Salý 17:30

Üstelik ne gidecek baþka bir dünya ne de baþka bir gezegenimiz var. Ýklim ‘acil durum’u ilan etmeliyiz. Atýlacak her adým, karþýlaþýlacak tehlikenin daha az olmasý anlamýna geliyor” dedi.

Ýklim deðiþikliðinin dünya üzerindeki etkileri her geçen gün daha þiddetli þekilde hissediliyor. Bilimsel çalýþmalarýn tamamýnýn vardýðý sonuç ise hep ayný, eðer hemen ciddi önlemler alýnmazsa bu yaþananlar sonun baþlangýcý olacak. Birleþmiþ Milletler Çevre Programýnýn (UNEP) “2020 Emisyon Açýðý Raporu”, bu yýl karbondioksit emisyonlarýnda Covid-19 salgýnýnýn neden olduðu düþüþe raðmen dünyanýn halen 3 dereceyi aþan bir sýcaklýk artýþýna doðru ilerlediðini gösteriyor.

 

Enerji yatýrýmlarýnda düþük karbon emisyonunun yaný sýra enerji kaynaðýnýn kapladýðý arazi de son derece önemli. Hükümetler Arasý Ýklim Deðiþikliði Panelinin (IPCC) 8 Aðustos 2019'da yayýmlanan “Ýklim Deðiþikliði ve Arazi Raporu”, 2007-2016 yýllarý arasýnda iklim deðiþikliði, hatalý arazi kullanýmý, ormanlarýn yok edilmesi ve insan kaynaklý diðer etkenlerden dolayý karbon ve sera gazý emisyonun yüzde 23 arttýðýný ortaya koydu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.