sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MEZÝTLÝ’DEKÝ ÇOCUKLAR YETÝÞTÝRDÝKLERÝ ÜRÜNÜN ÝLK HASADINI YAPTI

  •  16 Ocak 2021 Cumartesi 16:32

Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioðlu Çocuk Gündüz Bakým Evindeki çocuklar tarafýndan oluþturulan bostanlýktaki ürünlerin ilk hasadýnýn yapýldýðý bildirildi.

Mezitli Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Belediye Baþkaný Neþet Tarhan'ýn talebi üzerine okul bahçesinde oluþturduklarý bostanlýkta kýþ sebzelerinden oluþan tohumlar ekildi. Öðrencilere toprak sevgisini aþýlamak amacýyla yapýlan bostanlýktaki ürünlerin yetiþmesinde hiçbir þekilde ilaç ve gübre kullanýlmadý. Doðal yollarla yetiþen ürünlerin büyümesine þahitlik eden çocuklar, topraða yakýn olmalarýnýn mutluluðuyla ilk hasadýný gerçekleþtirdi. 'Barýþ Güvercinleri' ve 'Sevgi Çiçekleri' sýnýfýndaki sevimli çocuklar; öðretmenler eþliðinde tere, ýspanak ve benzeri ürünleri kendi elleriyle topladý.

 

Üreten yeni nesil yetiþtirmenin mutluluðunu yaþadýklarýný dile getiren Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, “Çocuklarýmýzý toprakla buluþturuyor, üretmenin ne demek olduðunu küçük yaþta öðretiyoruz. Bildiðimiz üzere yeni nesil, teknolojiye fazlasýyla düþkün. Ama üretmenin de ne denli önemli olduðunu çocuklarýmýza aþýlamalýyýz. Bu sebeple belediye olarak üretime yönelik çalýþmalarýmýz tüm hýzýyla devam etmektedir. Kadýn Üretici Pazarlarýmýz ve Mezitli Üretici Kadýn Kooperatifi bunun en büyük örneðidir. Gönüllü seramýzda gerçekleþen çalýþmalar ve kent içi tarým projelerimizle tüm Türkiye'ye örnek teþkil etmiþ durumdayýz. Üreticiye ve üretime destek olmaya devam edeceðiz" dedi.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE EMEKLÝLER YAZI ’BAHAR ÞENLÝÐÝ’ ÝLE KARÞILADI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ 19 MAYIS AYAK TENÝSÝ TURNUVASI DÜZENLÝYOR

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.