sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YUMUKTEPE’DE ÇEVRE DÜZENLEME VE ARKEOPARK PROJESÝ HAZIRLANIYOR

  •  6 Ocak 2021 Çarþamba 08:56

Mersin Büyükþehir Belediyesince, Yumuktepe Arkeolojik Sit Alaný ve yakýn çevresinde yaklaþýk 17 hektar alanda çevre düzenleme ve arkeopark projesinin hazýrlandýðý bildirildi.

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Toroslar ilçesinde yer alan ve geçmiþi 9 bin yýl öncesine dayanan, Anadolu'nun en eski yerleþim yerlerinden biri olan Yumuktepe Höyüðünde incelemelerde bulundu. Mersin þehir merkezinde bulunan ve arkeolojik açýdan büyük öneme sahip, tarihi yapýsýyla dikkat çeken Yumuktepe Höyüðünü inceleyen Seçer, daire baþkanlarý ile yetkililerden bilgi aldý.

Çevre düzenleme ve arkeopark projesi hazýrlanýyor

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan Yumuktepe Höyüðünü kent turizmine kazandýrmak için yaklaþýk 3.17 hektar alanda çevre düzenleme ve arkeopark projesi hazýrlanýyor.

Proje alanýna giren parsellerin mülkiyeti 7 parsel hariç Mersin Büyükþehir Belediyesinde bulunuyor. 2016 yýlýnda Kültür ve Turizm Bakanlýðý tarafýndan Mersin Büyükþehir Belediyesine çevre düzenleme projesi yapma yetkisi verildi ve Mersin Üniversitesi ile iþbirliði içerisinde 2017 yýlý Þubat ayýnda proje çalýþmalarýna baþlandý.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE EMEKLÝLER YAZI ’BAHAR ÞENLÝÐÝ’ ÝLE KARÞILADI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ 19 MAYIS AYAK TENÝSÝ TURNUVASI DÜZENLÝYOR

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.