sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Tarsus Müzesini Bakan Ersoy açtý

  •  23 Aralýk 2020 Çarþamba 08:27

Kültür ve Turizm Bakaný Mehmet Nuri Ersoy, Mersin’in Tarsus ilçesindeki eski adliye binasýnýn bakanlýk tarafýndan restore edilerek müzeye dönüþtürüldüðü Tarsus Müzesinin açýlýþýný gerçekleþtirdi.

 Kültür ve Turizm Bakaný Mehmet Nuri Ersoy, Mersin'in Tarsus ilçesindeki eski adliye binasýnýn bakanlýk tarafýndan restore edilerek müzeye dönüþtürüldüðü Tarsus Müzesinin açýlýþýný gerçekleþtirdi. Bakan Ersoy, Tarsus Müzesi ile birlikte Mersin'e 32 milyon 250 bin liralýk yatýrým yaptýklarýný söyledi.

Kültür ve Turizm Bakaný Ersoy, yeni ‘Tarsus Müzesi'nin açýlýþýný yapmak üzere kente geldi. Bakan Ersoy'a müzenin açýlýþýnda Mersin Valisi Ali Ýhsan Su, Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Mersin milletvekilleri ve protokol üyeleri eþlik etti.

“Müze ve ören yerleri, turizm ülkelerinde ciddi bir yatýrým konusudur”

Bakan Ersoy, Paleolitik Dönemden cumhuriyet dönemine kadar olan süreci yansýtan ve interaktif uygulamalarla desteklenen 805 arkeolojik, 408 etnografik ve 810 sikke olmak üzere 2 bin 23 eserin sergileneceði müzenin açýlýþýnda yaptýðý konuþmada, “Bakanlýk olarak, kültür ve turizm noktasýnda ülkemizin her bölgesini kendi sahip olduðu deðerler ve zenginlikler içinde yeniden inþa ve ihya etme çalýþmalarýmýzý aralýksýz sürdürüyoruz. Türkiye'nin rakipsiz potansiyelini sözde býrakmayýp, aziz milletimizin ekonomik ve sosyal refahýna doðrudan katký saðlayacak projeler üreterek birer birer hayata geçiriyoruz” dedi.

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
120 bin TL’lik telefon nöbeti! Geceden kuyruða girdiler
Selçuk Bayraktar, insansýz deniz aracý yarýþmacýlarýyla bir araya geldi
Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Bodrum FK: 1

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.