sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN SEÇER; ’’4 ÝLÇEYÝ DEMÝR AÐLARLA BAÐLAYACAÐIZ’’

  •  28 Ekim 2020 Çarþamba 09:44

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, “Kýsa bir süre içerisinde Mezitli, Yeniþehir, Toroslar ve Akdeniz olmak üzere 4 ilçeyi birbirine demir aðlarla baðlamak istiyoruz” dedi. Seçer, Forum katlý kavþaðý inþaatýnýn biteceði tarihi de açýkladý.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, TRT Çukurova Radyosu’nda yayýnlanan “Akdeniz’den Toroslara” programýnýn canlý yayýn konuðu oldu.

Mersin Metrosu’nun 3 etaplý bir çalýþma olacaðýndan bahseden Baþkan Seçer, “Bizimki Hafif Raylý Sistem ama Yeraltý Hafif Raylý Sistem ilk etabý. Bu etapta Mezitli noktasý, baþlangýç noktasý. Eski belediye önünden baþlýyor, eski otogara kadar devam ediyor. Tren Ýstasyonu’nun yanýndan geçiyor. Tabii ki yer altýndan ve eski otogarýn orada nihayetleniyoruz. Siteler’de çýkýþ yapýyor, orada duruyor. Oradan sonra 2. etap devam edecek. Bu ilk hattýmýz yaklaþýk olarak 13.4 kilometre. Daha sonra 2. etap, yani Siteler’den baþlayýp, Kurdali, Çaðdaþkent, Mersinli Ahmet Caddesi’nden, Þehir Hastanesi’ne kadar ulaþacak olan hemzemin raylý sistemi olacak. Bir de tramvay hattýmýz var. O da þu anki Kipa, Gazi Mustafa Kemal Bulvarý üzerindeki kavþaktan, eski Kipa Kavþaðý diyelim, þu anda fuar alanýnýn olduðu noktadan Üniversite Hastanesi’ne, Üniversite Hastanesi’nden Üniversite’ye. Oradan böyle bir ring yapýyor ve o da yaklaþýk olarak 7 kilometrelik bir çalýþma olacak. Ýlk etapta Mersin için planladýðýmýz toplamda 29 kilometrelik bir raylý sistem” dedi.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
DOÐU AKDENÝZ’DE HAVA SICAKLIKLARI 6 ÝLA 12 DERECE AZALACAK
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
MERSÝN SPOR KULÜBÜ, LÝGDEKÝ ÝKÝNCÝ GALÝBÝYETÝNÝ ALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.