sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BU BALIK HEM ZEHÝRLÝ HEM LEZZETLÝ

  •  28 Eylül 2020 Pazartesi 10:32

Doðu Akdeniz kýyýlarýnda son yýllarda yayýlan aslan balýðý, dikenlerindeki zehir nedeniyle vatandaþlarý ve balýkçýlarý ilk baþta tedirgin etse de dikenlerinin kolay temizlendiði ve etinin lezzetli olduðu keþfedilince, ekonomik deðeri yüksek ürüne dönüþtü.

Dikenlerindeki zehir nedeniyle vatandaþlarýn ve balýkçýlarýn tedirgin eden aslan balýðýnýn etinde herhangi bir zehir olmamasý ve etinin lezzetli olduðu keþfedilince ürüne talep yoðunlaþtý. Kolay temizlenmesi ve lezzetli olmasýyla ekonomik deðeri yüksek ürüne dönüþen aslan balýðý Doðu Akdeniz kýyýlarýnda yaygýn bir þekilde görülmekte.

Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Ýþleme Teknolojisi Ana Bilim Dalý Öðretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Ayas, balýðýn etinde zehir bulunmadýðýný ancak dikenlerin temizlenirken dikkatli olunmasý gerektiðini söyledi. Doç. Dr. Ayas, aslan balýðýnýn þu an tezgahlarda kilosu 20 TL'den satýldýðýný belirterek, "Deniz balýklarýnýn arasýnda vitamin açýsýndan çok fark bulunmaz. Bunlar üst düzey gýdalardýr. Omega 3 yönünden zenginlerdir. Aslan balýklarý orta yaðlýdýr, besinsel olarak da mineral ve aminoasit içeriðine sahip türdür" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE TURFANDA KÝRAZ HASADI BAÞLADI
EHLÝYET SINAVINDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTÝREN 5 ÞÜPHELÝ TUTUKLANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.