sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ’NÝN EKÝM AYI 1. BÝRLEÞÝMÝ GERÇEKLEÞTÝ

  •  9 Ekim 2024 Çarþamba 10:17

Meclis Toplantýsý’nda ‘kardeþ þehir’ konularý görüþüldü

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yýlý Ekim Ayý Olaðan Toplantýsý’nýn 1. Birleþimi, Mersin Büyükþehir Belediye Meclis 1. Baþkan Vekili Ali Uyan baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Meclis Toplantýsý’nda; Birimlerden Gelen 15, Komisyonlara Havale Edilen 7, Gündem Dýþý 1 madde olmak üzere toplam 23 madde görüþüldü.

Uyan: “13 ilçemizin de baþýmýzýn üstünde yeri var”

Mersin Büyükþehir Belediye Meclis 1. Baþkan Vekili Ali Uyan, eþit ve adaletli hizmet vurgusu yaparken, “13 ilçemizin de baþýmýzýn üstünde yeri var. Vahap Seçer Baþkanýmýzýn 13 ilçemize de eþit ve adaletli hizmetler götürmesinde inanýn hiç kimsenin bir tereddüdü yok” dedi.

Meclis Toplantýsý’nda ‘kardeþ þehir’ konularý görüþüldü

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Zhuhai Þehri ile kardeþ þehir iliþkisi kurulmasý ile ilgili konu Meclis Toplantýsý’nda oy birliðiyle kabul edildi. Kardeþ þehir iliþkilerinden beklenen verim alýnamayan Brezilya Santa Catarina, Lübnan’ýn Sayda, Ýspanya’nýn Las Palmas, Güney Afrika’nýn Durban, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Lin, Ningbo ve Xiamen, Hýrvatistan’ýn Rijeka, Türkmenistan’ýn Türkmenbaþý, Tunus’un Zarzis kentleri ile iliþkilerinin sona erdirilmesi ve kardeþ þehir Kushimoto ile 31 Temmuz 1994 yýlýnda imzalanan protokolü doðrulayan Meclis kararýnýn ve Bakanlýk onayýnýn bulunamamasý nedeniyle de Mersin ile Kushimoto þehirleri arasýnda kardeþ þehir iliþkisi kurulmasý için yeniden Meclis kararý alýnmasý ile ilgili konu oy birliðiyle kabul edildi.

Gündem Dýþý Konuþmalar Bölümü’nde Meclis üyelerinden gelen sorulara Mersin Büyükþehir ve MESKÝ bürokratlarý tarafýndan tek tek yanýt verildi. Maddelerin görüþülmesinin ardýndan Meclis toplantýsý sona erdi.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
DOÐU AKDENÝZ’DE HAVA SICAKLIKLARI 6 ÝLA 12 DERECE AZALACAK
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
MERSÝN SPOR KULÜBÜ, LÝGDEKÝ ÝKÝNCÝ GALÝBÝYETÝNÝ ALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.