sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Trafik Park, hem çocuklarýn hem de velilerin gözdesi oldu

  •  27 Eylül 2024 Cuma 10:20

Mersin Büyükþehir Belediyesince geçtiðimiz yýl hizmete sunulan ’Trafik Park’, çocuklarýn hem eðlenmesini hem de trafik kurallarýný öðrenmesini saðlýyor.

Etüt ve Projeler, Park ve Bahçeler ile Fen Ýþleri Dairesi Baþkanlýðýnýn ortak yapýmýyla kente kazandýrýlan ve 12 bin metrekarelik alanda yer alan Trafik Park, içerisinde bulunan spor, eðlence ve dinlenme alanlarýyla Mersin’de bir ilk olma özelliði taþýyor.

 

Çocuklar da veliler de parktan ayrýlmak istemiyor

Büyükþehir Belediyesi Yeniþehir Okuma Salonu yanýnda yer alan Trafik Park; 5 adet mini golf sahasý, masa tenisi, yer satrancý gibi oyun alanlarýnýn yaný sýra parkur içinde yer alan trafik ýþýklarý ve levhalarýnýn yer aldýðý minyatür trafik parkuru ile çocuklarýn eðlenirken öðrenebileceði alternatif alanlar sunuyor. Üretici kadýnlarýn yöresel ürünlerini satabileceði Kooperatif Marketin yaný sýra, park bünyesinde, 11 adet satýþ birimi, okuma etkinliklerinin yapýlabileceði okuma salonu ve vatandaþlarýn yemek yiyip dinlenebileceði bir adet Park Cafe de yer alýyor. Hem çocuklarýn hem yetiþkinlerin güzel zaman geçirmesi için fonksiyonel yapýsýyla pek çok aktivite imkaný tanýyan Trafik Park, Mersinlilerin en gözde adresi oldu.

 

“Onlarýn güzel geçirdiði vakitten keyif alýyoruz”

Trafik Parkta zamanýn çok keyifli geçtiðini söyleyen Denizkýzý Turizm A.Þ. Saha Koordinatörü Pýnar Uyanýk, “Misafirlerimiz de çok memnun. Çocuklarýmýza burada hizmet vermekten biz de çok memnunuz. Çocuklarýmýz burada hem trafik kurallarýný öðreniyorlar hem de eðlenceli bir þekilde araç biniyorlar” ifadelerine yer verdi. Alanda pek çok aktivitenin de olduðunu söyleyen Uyanýk, “Arkada mini golf sahamýz var, satranç alanýmýz var. Orada da güzel vakit geçiriyorlar. Yine masa tenisi oynuyorlar. Kafe kýsmýmýzda güzel hamburgerlerimiz, patateslerimiz ve çeþitli yiyecek, içecek çeþitlerimiz var. Oradan yararlanýyorlar oldukça güzel vakit geçiriyorlar. Onlarýn güzel geçirdiði vakitten keyif alýyoruz” dedi.

 

“Eðlenceli bir yaz geçti, kýþ sezonuna da hazýrýz”

Öðrencilerin karne hediyesi olarak Trafik Parkta zaman geçirdiðinin altýný çizen Uyanýk, “Yaz akþamlarý genelde burasý çok yoðun oldu. Güzel ve eðlenceli vakit geçirdiler. Ayný þekilde þu an kýþ sezonuna da hazýrýz. Kýþ sezonunda da ayný þekilde okullarýmýzdan gelenler oluyor. Okullarýmýz bizden randevu alýp geliyorlar. Çocuklarýmýza hem trafik kurallarýný anlatýyoruz hem eðitim veriyoruz hem de araç biniyorlar. Sezonumuzda genelde bu þekilde oluyor. Hafta sonlarý yine bireysel olarak misafirlerimiz geliyor, eðleniyor, güzel vakitler geçiriyorlar” diyerek, bütün Mersinlileri güzel vakit geçirecekleri parka davet etti.

 

“Oðlumuzu haftada 2-3 kez getirmeye çalýþýyoruz”

Bir veli olarak verilen hizmetten çok memnun kaldýðýný aktaran Aslý Toprak, “Oðlumuzu haftada 2-3 kez getirmeye çalýþýyoruz. Oldukça eðlenceli bir yer, güzel bir etkinlik oluyor onun için. Çocuklar çok mutlular çünkü eve de istiyordu ama alamýyorduk. Evde alan yoktu o yüzden burasý çok iyi oldu onlar için” dedi.

 

“Biz de sosyalleþme þansý yakalýyoruz”

Eðitim açýsýndan parkýn çok önemli olduðunu söyleyen Ferhat Toprak, “Yakýn arkadaþlarýmýza da teklif ediyoruz, baþarýlý bir yer olarak görüyoruz. Biz de sosyalleþme þansý yakalýyoruz. Kafeden, marketten alýþveriþ yapýyoruz. Çocuklar adýna bu tür etkilerin daha çok olmasýný istiyoruz” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Trafik Park, hem çocuklarýn hem de velilerin gözdesi oldu
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Trendyol Süper Lig’de 7. hafta heyecaný

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.