sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Münevver Karabulut cinayetinde yeni geliþme: Cem Garipoðlu’nun mezarý açýlýyor

  •  27 Eylül 2024 Cuma 09:18

Münevver Karabulut cinayetinin üzerinden 15 yýl geçti ancak tartýþmalar hala sürüyor. "Cem Garipoðlu'nun mezarý açýlacak mý?" sorusu gündemdeki yerini korumaya devam ederken Karabulut ailesinin avukatý Rezan Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'nýn Garipoðlu'nun mezarýnýn açýlýp fethi kabir iþleminin yapýlmasýna karar verdiðini duyurdu. NTV canlý yayýnýnda konuya iliþkin deðerlendirme yapan Epözdemir, fethi kabir iþleminde hazýr bulunma taleplerinin olduðunu, mezar açýldýðýnda DNA örneklerinin alýnýp eþleþtirme iþleminin yapýlacaðýný dile getirdi.

YURT DIÞINA KAÇTI" ÝDDÝALARI

Ýstanbul Bahçeþehir'deki bir villada 2009 yýlýnda Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoðlu'nun tutuklu olduðu cezaevinde gerçekten intihar edip etmediði sorusuna yanýt aranýyor.

2009 yýlýnda iþlenen cinayetin ardýndan Cem Garipoðlu, 197 gün sonra yakalanmýþ ve 10 Ekim 2014 tarihinde ise kaldýðý hücrede ölü bulnumuþtu.

O tarihten bu yana olaya intihar süsü verilerek yurt dýþýna kaçýrýldýðýna yönelik iddialar gündemdeydi.

DAHA ÖNCEKÝ TALEP REDDEDÝLMÝÞTÝ

Karabulut ailesinin avukatý Rezan Epözdemir, sosyal medya hesabýndan konuya iliþkin yeni geliþmeyi paylaþtý.

Garipoðlu'nun mezarýnýn açýlarak fethi kabir iþleminin yapýlmasýný talep ettiklerini dile getiren Epözdemir, Münevver Karabulut'un babasý Süreyya Karabulut'un tablebi üzerine hukuki süreci baþlatýklarýný ifade etti.

Karabulut, daha önce de mezarýn açýlmasýný istemiþ ancak bu talebe yargýdan ret cevabý gelmiþti.

alebin Silivri Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan kabul edildiðini duyuran Epözdemir, "Cem Garipoðlu'nun mezarýnýn açýlmasýna ve fethi kabir iþleminin yapýlmasýna karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'na talimat yazýldý." açýklamasýnda bulundu.

Epözdemir, paylaþýmýnda "Yýllardýr devam eden hukuki mücadelemiz neticesinde, Sayýn Baþsavcýlýðýn vermiþ olduðu bu karar son derece önemli önemli ve sevindiricidir." ifadelerini kullandý.

"ÝNTÝHAR NOTU YOK"

Konuya iliþkin NTV canlý yayýnýnda açýklamalarda bulunan Epözdemir, bu süreçte etkili bir mücadele ortaya koyduklarýný dile getirip failin en aðýr cezalarý aldýðýný açýkladý. 

"2014'te Cem Garipoðlu'nun intihar ettiðine dair haberler çýktý. Süreyya Karabulu'un talebine üzerine fethi kabir iþleminin yapýlmasýný talep etmiþtik." diye konuþan Epözdemir, intihar vakalarýnda hayatýn olaðan akýþýna olaðan bir þekilde intihar eden kiþinin mutlaka notu býrakacaðýna dikkat çekti. 

BABA NÝDA GARÝPOÐLU DA MEZARIN AÇILMASINI ÝSTÝYOR

Garipoðlu'nun intiharýnda böyle bir not olmadýðýný da ifade eden Epözdemir, sürekli kullandýðý antidepresan ve cezaevindeki psikolojik yardým yapan doktorun raporunda herhangi bir intihar eðiliminde olmamasýnýn belirtilmesi þüphe uyandýrdýðýný dile getirdi.

"Aile, geçen yýllar kanepe üzerinde kamu vicdanýný rahatsýz edecek bir paylaþým yaptý. Bu konuda deliller toplandý. Cumhuriyet Baþsavcýlýðý mezarýn açýlmasýna karar verdi." diye konuþan Epözdemir, Garipoðlu'nun babasý Nida Garipoðlu'nun da mezarýn açýlmasýný da istediðini açýkladý.

Kabir iþleminde orada hazýr bulunma talepleri olduðunu da belirten Epözemir, "Orada mezarlýk açýlacak DNA örnekleri alýnacak ve bir eþleþtirme iþlemi yapýlacak." dedi.

Garipoðlu’nun açýlmasýna karar verilen mezarýnýn son hali ise dikkat çekti.

NE OLMUÞTU?

Bahçeþehir'de bir villada öldürülen Münevver Karabulut'un parçalanmýþ cesedi, 3 Mart 2009'da Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuþtu.

Bakýrköy 4. Aðýr Ceza Mahkemesi, 18 Kasým 2011'de Münevver Karabulut'u öldürdüðü gerekçesiyle Cem Garipoðlu'nu 24 yýl hapis cezasýna çarptýrmýþtý. Garipoðlu, 10 Ekim 2014'te kaldýðý Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar etmiþti.

Yapýlan otopsinin ardýndan Garipoðlu topraða verilirken, aileden alýnan DNA örnekleri de bu kiþiyle uyuþmuþtu.

 

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Trafik Park, hem çocuklarýn hem de velilerin gözdesi oldu
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Trendyol Süper Lig’de 7. hafta heyecaný

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.