sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Mersin’de dolandýrýcýlýk þebekesi çökertildi: 6 þüpheli tutuklandý

  •  26 Eylül 2024 Perþembe 11:56

Mersin’de aðlarýna düþürdükleri kiþileri sazan sarmalý ve cinsel içerikli þantaj yöntemlerini de kullanarak dolandýrdýklarý belirlenen ve aralarýnda kendilerini polis ve avukat olarak tanýtan kiþilerin de bulunduðu 7 þüpheli yakalandý. Zanlýlardan 6’sý tutuklanýrken, biri adli kontrol þartýyla serbest býrakýldý.

Ýl Emniyet Müdürlüðünden yapýlan açýklamaya göre, Asayiþ Þube Müdürlüðü Dolandýrýcýlýk Büro Amirliði ekiplerince çeþitli yöntemler kullanarak dolandýrýcýlýk yaptýklarý belirlenen þüphelilere yönelik yapýlan çalýþmada, A.G., A.Y., M.E.K., D.K., A.S., S.A. ve Ý.T. adlý 7 þüpheli gözaltýna alýndý.

Þüðhelilerin adreslerinde yapýlan aramalarda, dolandýrýcýlýk olaylarýnda kullanýlan 21 cep telefonu, çok miktarda uyuþturucu hap, 11 bin lira, baþkalarýna ait banka kartlarý, 6 adet açýk telefon hattý diye tabir edilen sim kart, sahte polis kimliði ve 1 ruhsatsýz tabanca ele geçirildi.

 

Sahte polis kimliði çýktý

Þüphelilerle ilgili yapýlan incelemelerde, sazan sarmalý yöntemi baþta olmak üzere, kendilerini uzlaþtýrmacý avukat olarak tanýtma, cinsel içerikli þantaj, sahte polis kimliði ile araç satma, ele geçirdikleri e-devlet þifreleri üzerinden sahte ilan verme gibi yöntemlerle dolandýrýcýlýk yaptýklarý belirlendi.

 

Ýþlemlerinin ardýndan adliyeye sevk edilen þüphelilerden M.E.K, ’adli kontrol’ þartýyla serbest býrakýlýrken, diðer 6 kiþi tutuklandý.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Sýfýr araç alacaklar dikkat! Vergide e-Tebligat zorunluluðu getirildi
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Trendyol Süper Lig’de 7. hafta heyecaný

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.