sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Erdoðan’dan ABD’de art arda kritik temaslar: Her görüþmede ortak tek bir konu vardý

  •  24 Eylül 2024 Salý 10:14

Birleþmiþ Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’na katýlmak üzere geldiði New York’ta temaslarýný sürdüren Cumhurbaþkaný Erdoðan, Kuveyt Veliaht Prensi Þeyh Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah, Uluslararasý Ceza Mahkemesi Baþsavcýsý Karim Khan, Ýran Cumhurbaþkaný Mesud Pezeþkiyan ve Almanya Baþbakaný Olaf Scholz ile görüþtü. Erdoðan’ýn tüm kabullerinde ana gündem maddesi Gazze oldu.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Birleþmiþ Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katýlmak üzere geldiði New York'ta temaslarýný sürdürdüðü Türkevi'nde, Uluslararasý Ceza Mahkemesi Baþsavcýsý Karim Khan ile görüþtü.

 

Erdoðan, basýna kapalý gerçekleþen görüþmede, Khan'a AA'nýn hazýrladýðý, Ýsrail'in Gazze'de iþlediði suçlarý belge niteliðindeki fotoðraflarla gözler önüne seren "Kanýt" (The Evidence) ile savaþ ve insanlýk suçlarýnýn kanýtlarýný insan hikayeleri üzerinden ele alan "Tanýk" kitaplarýnýn geniþletilmiþ güncel baskýsýný verdi.

 

"ÝSRAÝL ER YA DA GEÇ HESAP VERECEK"

Erdoðan daha sonra Kuveyt Veliaht Prensi Þeyh Sabah Khaled al Hamad al Sabah'ý kabul etti. Görüþmede, Türkiye ile Kuveyt ikili iliþkileri, bölgesel ve küresel meseleler deðerlendirildi. Erdoðan görüþmede, Türkiye ile Kuveyt'in ekonomiden savunma sanayisine kadar birçok alanda geliþim gösteren iliþkilerini ilerletmek için gayretlerin artarak süreceðini belirtti. Erdoðan, Ýsrail'in Filistin ve Lübnan'daki saldýrýlarýnýn bölge için bir tehdit teþkil ettiðini, Ýsrail'in uluslararasý hukuk ve insan haklarý ihlallerinin sona erdirilmesi için Ýslam dünyasý baþta olmak üzere tüm insanlýðýn gayretlerini artýrmasýnýn son derece önemli olduðunu, Ýsrail'in er ya da geç iþlediði suçlarýn hesabýný hukuk önünde vereceðini söyledi.

 

"ÝSRAÝL BÖLGEDE HUZURU VE ÝSTÝKRARI TEHDÝT EDÝYOR"

Kabullerini Türkevi'nde sürdüren Erdoðan, Ýran Cumhurbaþkaný Mesut Pezeþkiyan ile görüþtü. Pezeþkiyan'ý giriþte MÝT Müsteþarý Ýbrahim Kalýn karþýladý. Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn, Pezeþkiyan ile görüþmesi basýna kapalý gerçekleþti. Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre, Ýran Cumhurbaþkaný Mesud Pezeþkiyan'la gerçekleþtirdiði görüþmede, Türkiye ile Ýran ikili iliþkileri, Ýsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldýrýlarý, bölgesel ve küresel geliþmeler ele alýndý. Erdoðan, Ýsrail'in bölgede huzuru ve istikrarýný tehdit eden saldýrganlýðýna karþý barýþa hizmet eden adýmlar atýlmasýnýn önemli olduðunu vurguladý. Ýsrail'in Filistin ve Lübnan topraklarýnda uyguladýðý þiddetin bir an önce sona erdirilmesi için uluslararasý hukuk, diplomasi ve insan haklarý temelinde uluslararasý toplumun sesini daha fazla yükseltmesi gerektiðini kaydeden Erdoðan, Gazze baþta olmak üzere Ýsrail katliamlarýnýn yaþandýðý Filistin topraklarýndaki sivillere insani yardým ulaþtýrmak için Türkiye'nin gayretlerini artýrarak sürdürdüðünü belirtti.

 

"BATILI ÜLKELERÝN DESTEÐÝ ÝSRAÝL'Ý DAHA DA PERVASIZ HALE GETÝRÝYOR"

Erdoðan, New York'taki Türkevi'nde temaslarýna Almanya Baþbakaný ile devam etti. Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Scholz'u kabulü basýna kapalý gerçekleþti.Görüþmede, Türkiye ile Almanya ikili iliþkileri, Ýsrail'in Gazze baþta olmak üzere Filistin topraklarýnda sergilediði sistematik saldýrýlar, Türkiye'nin Avrupa Birliði üyelik sürecinin canlandýrýlmasý, bölgesel ve küresel konular ele alýndý. Türkiye ile Avrupa Birliði iliþkilerinin yeniden canlandýrýlmasýnýn gerekli olduðunu, özellikle vize meselesinin bir an önce çözülmesi için Almanya'dan da destek beklendiðini vurgulayan Erdoðan, Ýsrail'in þiddet halkasýný geniþletme arayýþýnda olduðuna, uluslararasý hukuku ve insan haklarýný çiðnemekte bir sakýnca görmediðine dikkati çekti. Erdoðan, özellikle Batýlý ülkelerin Ýsrail'e yönelik desteklerinin Gazze'deki eþi benzeri görülmemiþ katliamlara neden olduðunu ve Ýsrail'i daha da pervasýz hale getirdiðini kaydetti.

Paylaþ :
Kredi kartý kullanýmý arttý: Merkez Bankasý %78’lik artýþýn sebeplerini duyurdu
Mersin’de sel nedeniyle kapanan köy yolu ulaþýma açýldý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
FENERBAHÇE’NÝN YILDIZINDAN KÖTÜ HABER

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.