sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE HEMÞÝRE VE DOKTORUN DARP EDÝLMESÝ PROTESTO EDÝLDÝ

  •  24 Eylül 2024 Salý 10:00

Mersin’de aile saðlýðý merkezinde görevli hemþire ve doktor hasta yakýný tarafýndan darp edildi. Þikayet üzerine gözaltýna alýnan zanlý tutuklanýrken, saðlýk görevlilerine yönelik saldýrý saðlýk çalýþanlarý tarafýndan protesto edildi.

Edinilen bilgiye göre, Toroslar ilçesi Yalýnayak Mahallesi’nde bulunan aile saðlýðý merkezinde görevli hemþire Ayþegül Yasemin Bayram, 20 Eylül’de gebe izleme odasýnda hasta muayene ederken, hasta yakýný Süleyman K.’den dýþarý çýkmasýný istedi. Odadan çýkmamakta direnen Süleyman K., tartýþtýðý hemþire Bayram’ýn boðazýný sýktý, araya girmeye çalýþan aile hekimi Bayram Yýlmaz’ý da darp etti. ’Beyaz kod’ verilmesi üzerine olay yerine yönlendirilen polis ekipleri, hasta yakýnýný gözaltýna aldý. Darp raporu alan doktor ve hemþire, Süleyman K.’den þikayetçi oldu. Emniyetteki iþlemlerinin ardýndan adliyeye sevk edilen zanlý, çýkarýldýðý nöbetçi hakimlikçe tutuklandý.

 

Saðlýk çalýþanlarýndan protesto

Yalýnayak Aile Saðlýk Merkezi önünde toplanan saðlýk çalýþanlarý, olayý protesto etti. Grup adýna konuþan Uzm. Dr. Çaðlar Özen, yaþanan olayý anlatarak, "Cuma günü bir hemþire arkadaþýmýz görevini yapmak ve halkýn saðlýðý için çabalarken bir zalim tarafýndan yere yatýrýlýp boðazý sýkýldý. Tek neden gebe bir vatandaþýmýzýn izlemini yaparken hastanýn mahremiyetini saðlamaya çalýþmaktý. Onu kurtarmaya giden hekim arkadaþýmýz da ayný kiþi tarafýndan darp edildi. Yaþadýðýmýz üzüntü ve travma büyük. Bizler toplum saðlýðý ve dayanýþma içinde mücadeleye devam edeceðiz. Hepimize geçmiþ olsun" dedi.

Saðlýk çalýþanlarý açýklamanýn ardýndan daðýldý.

 

Paylaþ :
Kredi kartý kullanýmý arttý: Merkez Bankasý %78’lik artýþýn sebeplerini duyurdu
Mersin’de sel nedeniyle kapanan köy yolu ulaþýma açýldý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
FENERBAHÇE’NÝN YILDIZINDAN KÖTÜ HABER

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.