sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Ýsrail’den Lübnan için katliam emri: Binalarý derhal boþaltýn, bomba yaðdýracaðýz

  •  23 Eylül 2024 Pazartesi 12:37

Lübnan’daki Hizbullah mensuplarýna önce siber saldýrý ardýndansa hava saldýrýsý gerçekleþtiren Ýsrail ordusu onlarca kiþiyi öldürürken ülkenin güneyindeki sivillere yönelik son bir çaðrýda bulundu. Lübnan’ýn güneyindeki köy ve kasabalarda birçok konut ve binada silah gizlendiðini iddia eden Ýsrail ordusu, sivil halka Hizbullah’ýn silah gizlediðini ileri sürdüðü ev ve binalarý boþaltma çaðrýsýnda bulundu.

Ýsrail ordusu, Lübnan'ýn güneyindeki sivillere, Hizbullah'a ait olduðunu iddia ettiði ev ve binalarý boþaltma ve bunlardan uzak durma çaðrýsý yaptý.

"HÝZBULLAH BÝNALARDA SÝLAH GÝZLÝYOR"

Ýsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptýðý görüntülü açýklamada, Hizbullah'ýn Lübnan'ýn güneyindeki köy ve kasabalarda birçok konut ve binada silah gizlediðini iddia etti. Hizbullah'ýn Ýsrail'e saldýrýlara hazýrlandýðýný ifade eden Adraee, sivil halka Hizbullah'ýn silah gizlediðini ileri sürdüðü ev ve binalarý boþaltma çaðrýsýnda bulundu.

 

"BU SÝZE SON ÇAÐRIMIZ"

Adraee, bunun "sivil halkýn güvenliði için" son çaðrý olduðuna dikkati çekerek, Ýsrail'in söz konusu yapýlarý yýkacaðý tehdidinde bulundu. Ýsrail savaþ uçaklarý, gece boyunca Lübnan'ýn güneyinde ve doðusundaki birçok bölgeye çok sayýda hava saldýrýsý gerçekleþtirmiþti.

 

ÝSRAÝL ORDUSUNUN BEYRUT'A YÖNELÝK HAVA SALDIRISI

Ýsrail ordusunun 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediði hava saldýrýsýnda 3'ü çocuk 7'si kadýn 45 kiþi hayatýný kaybetmiþti. Hizbullah, saldýrýda aralarýnda üst düzey askeri komutanlarýndan Ýbrahim Akil'in de bulunduðu 15 mensubunun öldüðünü duyurmuþtu.

Lübnan'da 17-18 Eylül tarihlerinde çaðrý cihazlarý ile telsizlerin patlatýlmasý ve ardýndan gerçekleþen Beyrut saldýrýsýnda toplamda 84 kiþi ölmüþtü. Ýsrail-Lübnan sýnýrý, 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasýnda zaman zaman þiddetlenen çatýþmalara sahne oluyor.

Paylaþ :
Kredi kartý kullanýmý arttý: Merkez Bankasý %78’lik artýþýn sebeplerini duyurdu
Mersin’de sel nedeniyle kapanan köy yolu ulaþýma açýldý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
FENERBAHÇE’NÝN YILDIZINDAN KÖTÜ HABER

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.