sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

PARÇA PARÇA DOLANDIRIYORLAR

  •  23 Eylül 2024 Pazartesi 10:51

Nevþehir’de otomobil alým satýmý yapan bir vatandaþýn satmak için ilana koyduðu hasarlý aracýnýn fotoðraflarýný alan dolandýrýcýlar, aracýn parçalarýný satýþa çýkartarak vatandaþlarý dolandýrýyor. Vatandaþlara parçalarý gönderme vaadinde bulunan dolandýrýcýlar, parça bedelinin tamamýný ya da bir kýsmýný aldýktan sonra kayýplara karýþýyor.

Acýgöl ilçesinde yaþayan Ýsmail Tekeç, hasar gören araçlarý satýn alarak yaptýrýp tekrar satýþa çýkartýyor. Son olarak 6 Þubat depremlerinde hasar gören araçlarý satýn alarak yaptýran Tekeç; deprem bölgesinden aldýðý çekme belgeli kamyonetini ise yaptýrmadan tekrar hasarlý olarak satmak istedi. Tekeç aracýný satmak için internet sitelerinde ilan verdi. Kamyonetin fotoðraflarýný alan dolandýrýcýlar, aracýn parçalarýný internet sitesi üzerinde satýþa çýkarttý. Ýnternet sitelerinde parçalarý satýþa çýkartýlan aracýn kendisine ait olduðunu söyleyen Ýsmail Tekeç, vatandaþlarý bu tuzaða düþmemeleri konusunda da uyardý.

 

Tekeç; "Bu araçlarý 7 ay önce toplu olarak aldýk. Deprem hasarlý olan araçlarý yaptýrarak sattýk. Bu aracý da bir türlü yaptýrma fýrsatýmýz olmadý. Geçtiðimiz günlerde alým satým sayfalarýnda dolaþýrken bu aracýn fotoðraflarýný gördüm. Aracýmý parça parça satýyorlar. Hatta aracýn motor ve þanzýmanýna da müþteri olduk. 30 binden 12 bin liraya kadar düþtü. Kargoya teslim mesajý gelince ödemeyi yaparsýnýz dediler” þeklinde konuþtu. Þu ana kadar kendisinin bir maðduriyetinin olmadýðýný söyleyen Ýsmail Tekeç; vatandaþlarýn dolandýrýlmamasý için suçlularýn biran önce yakalanmasýný istedi.

Paylaþ :
Kredi kartý kullanýmý arttý: Merkez Bankasý %78’lik artýþýn sebeplerini duyurdu
Mersin’de sel nedeniyle kapanan köy yolu ulaþýma açýldý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
FENERBAHÇE’NÝN YILDIZINDAN KÖTÜ HABER

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.