sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Cumhurbaþkaný Erdoðan: ’Ýsrail savaþý bölgeye yayýyor’

  •  23 Eylül 2024 Pazartesi 09:33

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, "Lübnan'a karþý gerçekleþtiren son saldýrýlar ve Ýsrail tarafýndan yapýlan son açýklamalar, savaþý bölgeye yayma çabalarýnýn açýk tezahürüdür" dedi.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafýndan New York'ta düzenlenen akþam yemeðinde konuþtu. Cumhurbaþkaný Erdoðan’a eþi Emine Erdoðan da eþlik etti.

Katýlýmcýlara hitap eden Erdoðan, “Amerika'daki Türk toplum olarak FETÖ ve PKK baþta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelemize vereceðiniz destek çok önemlidir. Terör örgütü mensuplarý yalnýzca ülkemizin menfaatlerini deðil yurt dýþýndaki vatandaþlarýmýzý, ticari teþebbüslerini ve sivil toplum kuruluþlarýný da doðrudan ya da dolaylý þekilde hedef alýyor. Amerikalý karar alýcýlarý ve ticari çevreleri yalana boðarak menfaat saðlamaya çalýþan örgüt üyeleri Türk toplumu içerisinde de bölünme ve ayrýþmalarý körüklemeye çalýþýyor. Türkiye karþýtý her operasyona gönüllü figüranlýk yapan örgüt mensuplarýna karþý sizlerden teyakkuz halinde olmanýzý bekliyorum” dedi.

 

“Dün bunlarýn oyunlarýna gelmedik, bundan sonra da çok dikkatli olacaðýz.” diyen Erdoðan, ”Milletin iradesine darbe yapmaya kalkan, ellerinde vatandaþlarýmýzýn kaný olan, demokrasimize, huzurumuza, birlik ve beraberliðimize kasteden, hasýlý tek gayesi Türkiye'ye ve Türk milletine zarar vermek olan bu hainlerle mücadelemizi hukuk zemininde sonuna kadar sürdüreceðiz” açýklamasýný yaptý.
Ýslam ve yabancý düþmanlýðýnýn vatandaþlarýn da huzurunu tehdit eden büyük bir salgýna dönüþtüðüne dikkat çeken Erdoðan, ”Son yýllarda Batýlý ülkelerde bilhassa Avrupa'da Ýslam ve yabancý düþmanlýðý vatandaþlarýmýzýn da huzurunu tehdit eden büyük bir salgýna dönüþtü. Hemen her gün mescitlerimize, camilerimize, Müslümanlara ait iþ yerlerine yönelik bir kundaklama olayý gerçekleþiyor. Aþýrý saðcý akýmlarýn hedefinde de göçmenler ve Müslümanlar var. Sosyal medya ve kimi siyasetçiler ise ýrkçý nefretin yayýlmasýný adeta teþvik etmekte, yangýna körükle gitmektedir” dedi.

 

Türkiye olarak vatandaþlarýn yaþadýðý ülkelerdeki aþýrý saðcý akýmlarý ve nefret söylemlerini yakýndan takip ettiklerini ifade eden Erdoðan, ýrkçýlýðýn olduðu gibi Ýslam düþmanlýðýnýn da var olduðunu dile getirdi.

 

15 Mart tarihinin Birleþmiþ Milletler Genel Kurulu'nda Ýslamofobi ile Mücadele Uluslararasý Günü ilan edilmesinde Ýslam Ýþbirliði Teþkilatýyla birlikte öncü rol oynadýklarýný belirten Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Avrupa'da kutsal kitabýmýz Kur'an-ý Kerim'e karþý yapýlan menfur saldýrýlarla ilgili Birleþmiþ Milletler Ýnsan Haklarý Konseyi ve Genel Kurulu'nun aldýðý kararlara liderlik ettik. Tüm bu giriþimler Batýlý ülkelerin yasal ve idari düzenlemelerinin tadil etme ve aþýrý saðla mücadelede yeni stratejiler geliþtirmelerinde bir baský unsuru oldu. Amerika'da da geçtiðimiz kasým ayýnda 'Ýslamofobi'ye Karþý Ulusal Strateji Belgesi'nin hazýrlanmaya baþlanmasý bunun güzel bir örneðini teþkil etti” þeklinde konuþtu.
Bundan sonra da Müslüman düþmanlýðýna karþý mücadeleye öncülük etmeyi sürdüreceklerini söyleyen Cumhurbaþkaný Erdoðan, Türkiye aleyhindeki çeþitli çýkar gruplarýnýn kongre üzerinde baský kurmaya devam ettiklerinin görüldüðünü belirtti.

 

Erdoðan, ”Bu gibi faaliyetlerin Türk-Amerikan kamuoyunda oluþturduðu rahatsýzlýðý en iyi siz biliyorsunuz. Okul müfredatlarýný asýlsýz iftiralarla doldurarak çocuklarýmýzýn, gençlerimizin beyinlerini zehirlemeye çalýþan bu zihniyete karþý teyakkuzda olmalýyýz. Sizlerin de bu hasmane faaliyetlere birlik ve eþgüdüm içerisinde mukabele etmeniz, Amerikalý siyasetçileri, tarihi gerçekleri öðrenmesini saðlayacaktýr. Tarihçilere býrakýlmasý gereken konularýn siyasete alet edilmesi ve çeþitli lobilerce istismar edilmesi ne Türk-Amerikan iliþkilerine ne de Türkiye'nin Ermenistan'la sürdürdüðü normalleþme çalýþmalarýna katký yapacaktýr. Ukrayna'da üçüncü yýlýna girmek üzere olan savaþ, bölgesel ve küresel istikrarý tehdit ediyor” dedi.

 

Bölgede kalýcý barýþ için diplomasinin öncelenmesi gerektiðini ilk günden bu yana vurguladýklarýný ifade eden Erdoðan, ”Dökülen her damla kaný, çatýþmayla geçen her günü açýk söylüyorum büyük bir kayýp olarak görüyoruz. Bu anlayýþla adil barýþýn tesisi için gayretlerimizi sabýrla sürdürüyoruz” diye konuþtu.
Küresel sistemin artýk tüm etkinliðini, tüm inandýrýcýlýðýný kaybetmeye baþladýðýný görevi, barýþ ve güvenliði saðlamak olan kurumlarýn çok açýk bir ahlaki çöküþ içerisinde olduðunu söyleyen Erdoðan, Gazze'de 352 gündür devam eden katliamýn bunu bir kez daha gösterdiðini belirtti.

 

Erdoðan, Srebrenitsa'dan 30 yýl sonra tüm dünyanýn gözleri önünde bu sefer Gazze'de son derece vahþi bir soykýrým yaþandýðýný hatýrlatarak bugüne kadar 1,9 milyon insanýn evlerini terk etmek zorunda kaldýðýný, bu insanlarýn hiçbir altyapýnýn olmadýðý çok kötü þartlarda ellerinde avuçlarýnda ne kaldýysa onunla yetinerek hayatta kalma mücadelesi verdiðini söyledi.

 

Erdoðan, ”Tüm bu acýlar yaþanýrken bir avuç yürekli insan dýþýnda maalesef yönetimlerden gözle görünür hiçbir tepki yükselmedi” dedi.

Ayný þekilde küresel kurum ve kuruluþlarýn Gazze'deki zulmünü durduracak Ýsrail'in katliamlarýný engelleyecek hiçbir etkili adým atmadýðýný dile getiren Erdoðan, yaptýðý her hukuksuzluk karþýsýnda ödüllendirilen Ýsrail yönetiminin her seferinde daha kanlý, daha insansýz, daha vicdansýz saldýrýlara giriþtiðini söyledi.
"Ýsrail'in Gazze baþta olmak üzere Filistin topraklarýnda uyguladýðý soykýrýmýn bölgenin barýþýný da tehdit etmekte olduðunun altýný çizen Erdoðan, ”Lübnan'a karþý gerçekleþtirilen son saldýrýlar ve Ýsrail tarafýndan yapýlan son açýklamalar savaþý bölgeye yayma çabalarýnýn açýk tezahürüdür. Türkiye olarak bu iþgal istila ve katliam politikasýnýn bir an önce durmasý için elimizden geleni yapýyoruz ve yapmaya devam edeceðiz” açýklamasýný yaptý.

 

Ýlk kýblemiz olan Mescid-i Aksa'nýn kutsiyetine ve tarihi statüsüne yönelik hiçbir saldýrýya sessiz kalmayacaklarýný söyleyen Erdoðan, ABD'de liderlerle gerçekleþtireceði tüm temaslarda, kalýcý ateþkesin tesisi için siyonist Ýsrail'e her mecrada baskýyý arttýrýlmasý gerektiðinin altýný çizeceðini kaydetti. Erdoðan, "Þunu da özellikle ifade etmek durumundayým. New York sokaklarý dahil Amerika'nýn pek çok farklý eyaletinde vicdan sahibi kesimler, Filistinlilerin acýlarýnýn dindirilmesi ve Filistin halkýnýn kendi devletlerine kavuþmalarý için sokaklara döküldü. Sizlerin de Washington'da, New York'ta, Boston ve Chicago'da Müslüman Amerikalýlarla gerçekleþtirdiðiniz faaliyetleri takdirle takip ettik. Sizden bu konudaki hassasiyetlerinizi sürdürmenizi bekliyorum. Rabb'im Filistinli mazlumlarýn sesi olan herkesten razý olsun diyorum. Müslüman Amerikalýlarla ve Amerika'daki farklý kesimlerle temas ve iþbirliðini arttýrmanýzýn faydalý olacaðýný vurgulamak isterim. Özellikle böylesi dönemlerde, güçlü bir duruþ ve dayanýþma sergilememiz fevkalade önemlidir” deðerlendirmesinde bulundu.

 

Erdoðan, ”Türk Amerikan toplumunun her alanda en iyi ve etkin þekilde temsil edilmesi için asgari müþtereklerde buluþabilmeniz, ayrýþtýrýcý deðil kapsayýcý olmanýz gerektiðinin altýný tekrar çiziyorum. Þunu da lütfen unutmayýnýz. Gerek Amerika'daki temsilciliklerimiz gerek Türkiye'deki kurum ve kuruluþlarýmýz sizlerin yanýndadýr. Ekonomide, ticarette, sivil toplumda ve diðer alanlarda sizleri desteklemeye devam edeceðiz” þeklinde konuþtu.

 

Programa, Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaþkaný Ersin Tatar da katýldý.

 

Paylaþ :
Kredi kartý kullanýmý arttý: Merkez Bankasý %78’lik artýþýn sebeplerini duyurdu
Mersin’de sel nedeniyle kapanan köy yolu ulaþýma açýldý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
FENERBAHÇE’NÝN YILDIZINDAN KÖTÜ HABER

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.