sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Erdoðan’ýn çaðrýsý karþýlýk buldu! Esad’dan Türkiye’yi yakýndan ilgilendiren tarihi karar

  •  23 Eylül 2024 Pazartesi 08:55

Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn önceki gün ABD’ye gitmeden önce yaptýðý, "Milyonlarca Suriyeli vatanlarýna dönmeyi bekliyor" çaðrýsýnýn ardýndan Suriye Devlet Baþkaný Beþar Esad beklenen adýmý attý. Kanun hükmünde kararname yayýnlayan Esad, iç savaþ nedeniyle yurt dýþýna kaçan vatandaþlarýn ülkelerine dönmesine izin verdi.

Suriye Devlet Baþkaný Beþar Esad, iç savaþ nedeniyle yurt dýþýna kaçan vatandaþlarýn ülkelerine dönmesine izin veren kanun hükmünde kararnameyi imzaladý.

ESAD, SURÝYELÝLERÝN ÜLKESÝNE DÖNMESÝNE ÝZÝN VERDÝ

Türkiye ile Suriye arasýndaki normalleþme adýmlarýna yönelik çalýþmalar devam ederken, Suriye Devlet Baþkaný Beþar Esad dikkat çeken bir karara imza attý. Kanun hükmünde kararname yayýmlayan Esad, 22 Eylül 2024 tarihinden önce iþlenen firar suçlarý, cünhalar ve ihlaller için genel af saðladý. Kararnameyle birlikte yurt dýþýna kaçan Suriyelilerin ülkelerine dönmelerine izin verildi.

4 AY ÝÇÝNDE DÖNMELERÝ GEREKÝYOR

Kararnameye göre, ülke içinde saklananlarýn 3 ay içinde teslim olmasý gerekecek. Yurt dýþýnda olanlardan ise 4 ay içinde Suriye'ye dönmesi istenecek. Söz konusu af, inþaat kontrol yasalarýnda öngörülen bazý kabahatleri, ekonomik suçlarý, elektrik hýrsýzlýðýný, iletiþim hizmetlerini almak için hileli yollara baþvurmayý ve Tüketiciyi Koruma Kanunundaki cünhalarý kapsamýyor.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, ESAD'A SESLENMÝÞTÝ

Öte yandan Cumhurbaþkaný Erdoðan, Birleþmiþ Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katýlmak için ABD'ye gerçekleþtireceði ziyaret öncesi Atatürk Havalimaný Devlet Konukevi'nde basýn toplantýsý düzenlemiþti. Erdoðan, Suriyelilerin ülkelerine dönmek için beklediðini belirterek þunlarý söylemiþti: "Suriye'deki gerilimin artýk sona ermesi gerektiðini, oradaki istikrarsýzlýðýn baþta terör örgütleri olmak üzere, tabii Ýsrail'in bir devlet terörü estirdiðini çok açýk net ortaya koyacaðýz.

"MÝLYONLARCA SURÝYELÝ VATANLARINA DÖNMEK ÝÇÝN BEKLÝYOR"

Suriye topraklarýnýn tamamýnda huzur ve istikrarýn saðlanmasý için Türkiye ve Suriye'nin birlikte atabileceði adýmlar, Þam yönetimini muhaliflerin bir süredir Suriye'de çatýþmasýzlýðýn saðladýðýný görüyoruz. Bu durum kalýcý çözüm için etkin bir kapý aralamak adýna elveriþli bir ortam saðlýyor. Suriye dýþýnda milyonlarca insan vatanlarýna dönmek için bekliyor.

"ÝLÝÞKÝLERÝN NORMALLEÞTÝRÝLMESÝ ÝÇÝN HAZIRIZ"

Biz bu konuda çaðrýmýzý yaptýk. Türkiye ile Suriye arasýndaki iliþkilerin normalleþtirilmesi için Beþar Esad ile görüþme irademizi de ortaya koyduk. Biz þimdi karþý taraftan cevap bekliyoruz. Biz buna hazýrýz. Halký Müslüman iki ülke olarak artýk bu birlikteliði, bu beraberliði bir an önce gerçekleþtirelim istiyoruz. Ýki ülke iliþkilerinde yeni bir dönem de böylesi bir görüþme neticesinde inþallah baþlar, diye inanýyorum."

 

Paylaþ :
Kredi kartý kullanýmý arttý: Merkez Bankasý %78’lik artýþýn sebeplerini duyurdu
Mersin’de sel nedeniyle kapanan köy yolu ulaþýma açýldý
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
FENERBAHÇE’NÝN YILDIZINDAN KÖTÜ HABER

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.