sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Ankara kulislerini hareketlendiren iddia! Ýki parti birleþiyor! Olmazsa olmaz þartlarý ise Mansur Yavaþ

  •  23 Eylül 2024 Pazartesi 08:44

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin birleþme kararýnýn yankýlarý sürerken, Ankara kulislerinde dikkat çeken bir iddia konuþulmaya baþlandý. Partilerin DEVA çatýsý altýnda birleþeceði, genel baþkanýn Ali Babacan olacaðý belirtilirken, muhalefetin ortak aday olarak Mansur Yavaþ’ý çýkarmasý halinde destek vereceði öne sürüldü.

Birleþme kararý alan DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'ndeki ortak yapýlanmada Ali Babacan'ýn genel baþkan olacaðý öne sürüldü. Ýki partinin, muhalefetin ortak adayýna destek verme þartlarýnýn ise Ankara Büyükþehir Belediye Baþkaný Mansur Yavaþ olduðu iddia edildi.

 

ALÝ BABACAN GENEL BAÞKAN, DAVUTOÐLU ONURSAL LÝDER

DEVA Partisi ile Gelecek Partisi birleþme kararý alýrken, liderler Ali Babacan ve Ahmet Davutoðlu arasýndaki görüþme trafiði de baþladý. Birleþme kararýnýn detaylarý da belli oldu. Gerçek Gündem'den Altan Sancar'ýn haberine göre, iki parti DEVA Partisi çatýsý altýnda bir araya gelecek. Partinin genel baþkaný da Ali Babacan olacak. Ahmet Davutoðlu'nun ise onursal genel baþkan olacaðý konuþuluyor.

 

"DESTEK ÝÇÝN ÞARTLARI MANSUR YAVAÞ"

Ayrýca iki partinin, muhalefetin çýkaracaðý ortak adayý desteklemek için bir þart sunduðu iddia edildi. Ankara Büyükþehir Belediye Baþkaný Mansur Yavaþ'ýn aday olmasý haline, destek verecekleri öne sürüldü.

 

MANSUR YAVAÞ, ÝSTÝFA ÝDDÝALARINI YALANLAMIÞTI

CHP'nin Tüzük Kurultayý'nda konuþma yapacaðý bilgisinin kendisine 1 saat önceden haber verilmesine sahnede sitem eden Mansur Yavaþ'ýn partiden ayrýlacaðý öne sürülmüþtü. Partiden ayrýlacaðý iddialarýný yalanlayan Mansur Yavaþ, Habertürk'ten Fevzi Çakýr'a yaptýðý açýklamada þunlarý söylemiþti: "Son dönemde kulis bilgisi adý altýnda sürekli mesnetsiz haber, köþe yazýsý ve yorumlara konu olduðumuzu görüyorum. 'Yavaþ partisinden ayrýlacak. Baþka partiden aday olacak. Farklý siyasi partilerle görüþüyor' þeklinde birçok asýlsýz iddianýn konusu oluyorum.

 

"ADAYLIK KONUSU ZAMANI GELDÝÐÝNDE KONUÞULUR"

Fakat, gerçeklerin oralarda yazanlar ve anlatýlanlarla yakýndan uzaktan bir ilgisi yok. Adaylýk konusu baþta olmak üzere þu an tartýþýlan tüm konular zamaný geldiðinde oturulur konuþulur. Ancak; bu asýlsýz iddialarýn ayný þahýslar tarafýndan kulis bilgisi adý altýnda sürekli gündeme getirilmesinde artýk kötü niyet arýyorum. Kirli siyasete alet olmayacaðým."

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
Trafik Park, hem çocuklarýn hem de velilerin gözdesi oldu
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
Trendyol Süper Lig’de 7. hafta heyecaný

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.