sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TEKNOFEST DRONE ÞAMPÝYONASI MERSÝN’DE BAÞLADI

  •  21 Eylül 2024 Cumartesi 14:10

Mersin’de TEKNOFEST kapsamýnda düzenlenen Drone Þampiyonasý baþladý. Mersin Engelsiz Yaþam Merkezi’nde gerçekleþtirilen þampiyonada, 24 dron pilotu birbirleriyle kýyasýya mücadele ediyor.

TEKNOFEST Havacýlýk, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamýnda düzenlenen ve dron pilotlarýnýn en kýsa sürede parkuru tamamlaya çalýþtýðý TEKNOFEST Drone Þampiyonasý baþladý. Gençlerin ve teknoloji meraklýlarýnýn heyecanla takip ettiði yarýþmada, pilotlar VR gözlük kullanarak, kendi yaptýklarý FPV dronlarýný kokpitte oturuyormuþçasýna kullanarak parkuru tamamlamaya çalýþýyor. Ön elemeler ve birinci etap sonucu baþarýlý olan 24 yarýþmacý, Mersin Gençlik Merkezi’nin sahasýnda hazýrlanan özel pistte birbirleriyle kýyasýya rekabet ediyor.


 


 

"Hobinin yaþý yok, isteyen herkes yarýþabilir"


 

Þampiyonaya Karaman’dan katýlan 13 yaþýndaki Emin Bekir Baþaran, 6 yaþýndan beri dron kullandýðýný söyledi. Pistin ve havanýn güzel olduðunu ifade eden Baþaran, "Þu anda hedefim Adana finaline kalýp, orada da derece yapabilmek. Biraz daha çalýþmam lazým. Karaman’da kendi pistimizde çalýþýyorum" dedi. Harita Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu olduðunu vurgulayan Baþaran, "Hobinin yaþý yok, isteyen herkes yarýþabilir. Benden büyük olabilir, küçük olabilir; bunun için bir ayrým yok. Kim daha iyi uçuyorsa o kazanýyor" diye konuþtu.

 

"7 yaþýndan 47 yaþýna sporcularýmýz var"

Drone Þampiyonasý Koordinatörü Ahmet Özkaya da þampiyonaya baþvuran 100’ün üzerinde sporcudan en iyilerin Isparta’ya davet edildiðini söyledi. Isparta’da 32 sporcunun yarýþtýðýný ve Mersin’e 24 sporcu ile geldiklerini ifade eden Özkaya, "Buradan 16 sporcumuz Adana’ya gidecek ve Adana’da birinci olan Dünya Drone Kupasý’na katýlacak. Burada en hýzlýlar kaza yapmadan parkuru tamamlamaya çalýþýyorlar. Parkuru kazasýz þekilde en hýzlý tamamlayanlara ödüller verilecek" dedi. TEKNOFEST Drone Þampiyonasý’ný Formula’nýn rakibi olarak gördüklerini dile getiren Özkaya, "7 yaþýndan 47 yaþýna sporcularýmýz var. Bu sporcularýmýz en hýzlý þekilde yarýþýyorlar. Bu parkuru tamamlayan sporcular çok yetenekliler; yani kendi dronunu kendi yapan arkadaþlarýmýzdan bahsediyoruz" diye konuþtu.


 

Þampiyona 3 etaptan oluþuyor

 

Üç etap olarak gerçekleþtirilecek þampiyonanýn ilki etabý Isparta’da da yapýldý. Ýki etap sonunda en yüksek puaný alan yarýþmacýlar, TEKNOFEST Adana’da düzenlenecek büyük finalde yarýþma hakký kazanacak. Finalde dereceye giren sporculara birincilik ödülü 50 bin TL, ikincilik ödülü 40 bin TL, üçüncülük ödülü ise 30 bin TL verilecek. Büyük finalin birincisi ayrýca TEKNOFEST 2024 kapsamýnda düzenlenecek olan World Drone Cup’ta Türkiye’yi temsil etme þansýný da elde edecek.

Paylaþ :
Ekonomi çevreleri bu geziye odaklandý
ÇOCUKLAR, GÖNÜLLÜLERLE BERABER ORMANLIK ALANDA ÇÖP TOPLADI
TEKNOFEST DRONE ÞAMPÝYONASI MERSÝN’DE BAÞLADI
Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Bodrum FK: 1

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.