sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

44 YIL HAPSÝ ÝSTENEN BAHAR CANDAN HAKKINDA KARAR VERÝLDÝ

  •  21 Eylül 2024 Cumartesi 13:19

44 YIL HAPSÝ ÝSTENEN BAHAR CANDAN HAKKINDA KARAR VERÝLDÝ

Dolandýrýcýlýk ve suç örgütüne üye olmak suçlarýndan Alisya Bahar Candan'ýn 44 yýla kadar, Nihal Candan adýyla bilinen Gülnihal Çiçek'in ise 24 yýla kadar hapsi istenen 21 sanýklý davada ara karar açýklandý. Mahkeme ara kararýnda tutuklu sanýk Bahar Candan'ýn tahliyesine hükmetti.

"EN GERÇEKÇÝSÝNDEN 'PARDON' FÝLMÝNÝ ÇEKTÝK"

Küçükçekmece 5. Aðýr Ceza Mahkemesi'nde görülen duruþmada tutuklu sanýk Bahar Candan ile bir kýsým diðer tutuklu sanýklar hazýr bulundu. Duruþmaya tutuksuz sanýk Nihal Candan da katýldý. Duruþmada savunma yapan Nihal Candan, "Bu kadar zaman sonra masum olduðumuz anlaþýlmýþtýr diye düþünüyorum. En gerçekçisinden 'Pardon' filmini çektik. Ben beraatýmý talep etmekle beraber kýz kardeþimin tahliyesini talep ediyorum. Telefonumun da iadesini istiyorum. Teþekkür ederim" dedi.

BAHAR CANDAN DAHÝL 6 SANIÐA TAHLÝYE

Sanýk savunmalarýnýn ardýndan mahkeme heyeti deðerlendirme yapmak için duruþmaya yaklaþýk 1 saatlik ara verdi. Ardýndan ara kararýný açýklayan mahkeme, tutuklu sanýk Bahar Candan'ýn da arasýnda bulunduðu 6 sanýðýn mevcut delil durumu, savunmalarýn alýnmýþ olmasý, tutuklulukta geçirdikleri süre göz önünde bulundurularak yurt dýþýna çýkmama yasaðý þeklindeki adli kontrol þartý ile tahliyesine hükmetti.

"YAZ MEYVESÝ TADINDA DONDURMA GÝBÝSÝN BAHAR"

Tahliye kararýný duyan Nihal Candan yakýnlarýný aradý. Kardeþinin tahliye olmasýna iliþkin konuþan Nihal Candan, "Ýlahi adalete çok güveniyorum. Özgürlüðü ve adaleti savunan baronun bana savunma hakký vermeden stajýmý iptal etmesi mesleðe karþý hayal kýrýklýðýna uðrattý. Onun dýþýnda çok mutluyum" dedi. "Kardeþinize ilk ne söylemek istersiniz?" diye sorulmasý üzerine Nihal Candan, "Yaz meyvesi tadýnda dondurma gibisin Bahar diyeceðim. Konu yargýda. Ben kardeþime sarýlmak istiyorum" dedi. "Bahar'a en büyük nasihatiniz ne olacak" diye sorulmasý üzerine ise Nihal Candan, "Ya göründüðümüz gibi olalým ya da olduðumuz gibi görünelim artýk" cevabýný verdi. Nihal Candan ardýndan babasýna sarýldý. Candan kardeþlerin babasý Hakan Candan ise, "Zor acý bir süreçti. Böyle bir þey yaþansýn istemezdik ama oldu. Bundan sonra bu yaþananlardan dersler çýkararak hep doðru þeyler yapmanýn peþinde olacaðýz. Ýnþallah adalet yerini bulacaktýr. Biz buna inanýyoruz" dedi.

BAHAR CANDAN'IN TAHLÝYE OLDUKTAN SONRA ÝLK SÖZLERÝ: ÖZÜME DÖNDÜM

Marmara Cezaevi'nden tahliye olan Bahar Candan, basýn mensuplarýna açýklamalarda bulundu. Candan "En önemli önceliðim cezaevinde derslerime çalýþtým. Çok uzun zamandýr hiç okula gitmiyordum. Onu düþümdüm biraz. Ailemi çok özledim. Erkek arkadaþýmý çok özledim, aþýrý bir özlem var. Bayaðý kilo aldým çok çirkinim þu an o yüzden fazla uzatmak istemiyorum. Zaten biz arkadaþýz avukatýz, hepimiz ayný okuldanýz. Ailecek hukukla ilgileniyoruz biliyorsunuzdur, babam hukukçu bir insan. Ablam da keza ayný þekilde. Anneannem psikolog. Yani biraz dejenere olsam da son yýllarda biraz sosyal medyada çok akýl dýþý paylaþýmlarda bulunsam da yani ne kadar dejenereleþmiþ olabilirim ki, böyle bir aileden geliyorum. Özüme döndüm diyebilirim. 10 aylýk çok iyi bir þeydi benim için. Ailemin bana öðrettiklerini hatýrlamaktý, onlara kavuþacaðým için çok mutluyum'' ifadelerini kullandý.

44 YILA KADAR HAPSÝ ÝSTENÝYORDU

Ýddianamede, Alisya Bahar Candan'ýn ablasý Gülnihal Çiçek'e göre suç örgütü içinde daha etkin rol oynadýðý, sanýk Çiçek'in tutuklulukta geçirdiði süre dikkate alýnýp adli kontrol þartýyla tahliye edildiði anlatýldý. Alisya Bahar Candan'ýn, "suç örgütüne üye olmak" ve "kiþinin, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta ya da kredi kurumlarýnýn çalýþaný olarak tanýtmasý veya bu kurum ve kuruluþlarla iliþkili olduðunu söylemesi suretiyle dolandýrýcýlýk" suçlarýndan 14 yýldan 44 yýla kadar hapisle cezalandýrýlmasý talep edilmiþti.

Paylaþ :
Ekonomi çevreleri bu geziye odaklandý
ÇOCUKLAR, GÖNÜLLÜLERLE BERABER ORMANLIK ALANDA ÇÖP TOPLADI
TEKNOFEST DRONE ÞAMPÝYONASI MERSÝN’DE BAÞLADI
Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Bodrum FK: 1

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.