sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Ekonomi çevreleri bu geziye odaklandý

  •  21 Eylül 2024 Cumartesi 09:53

Türkiye, 23-25 Eylül’de New York’ta yatýrým konferansý düzenleyecek. Cumhurbaþkaný Erdoðan, 20-25 üst düzey þirket yöneticisiyle görüþecek. Bu gezinin, ekonomiye yön verecek kritik kararlarýn alýnacaðý bir platform olmasý bekleniyor.

 

Türkiye 23-25 Eylül tarihlerinde ABD'nin New York kentinde yatýrým konferansý düzenleyecek. Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, bu etkinlik kapsamýnda 20-25 þirketin üst düzey yöneticisiyle bir araya gelecek.

FORTUNE 100 ÞÝRKETÝYLE GÖRÜÞME

 

Konferans, 23 Eylül'de baþlayacak ve Cumhurbaþkaný Erdoðan, Türk Evi'nde Fortune 100 listesindeki þirketlerin yöneticileriyle görüþecek. Bu toplantýya ABD'de ticaret hacmi olan Türk þirketleri de katýlacak.

 

BAKANLAR VE ÞÝRKET TEMSÝLCÝLERÝ DE KATILIYOR

Cumhurbaþkaný Erdoðan'a bakanlar da eþlik edecek. Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek ve Ticaret Bakaný Ömer Bolat, Goldman Sachs'ýn ev sahipliðinde portföy yatýrýmcýlarýyla buluþacak. Ayrýca Merkez Bankasý Baþkaný Fatih Karahan da bu etkinlikte yatýrýmcýlara sunum yapacak.

YABANCI YATIRIMCIYA NE MESAJ VERÝLECEK?

Yabancý yatýrýmcýdan borsada bir haftada 320 milyon dolarlýk satýþ gerçekleþtirdi. Bu geliþme Borsa Ýstanbul'a ayý piyasasý mý geliyor? sorusuna yol açmýþtý. Ýþte Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn ABD'de de gerçekleþtireceði kritik görüþmelerde güven mesajý verilmesi hedefleniyor. ABD ve küresel ekonominin dev þirketlerinin ve bankalarýnýn temsilcileri Türkiye'nin öngörülebilirliðinin artmasýna paralel, güçlü bir reform ajandasýyla aðýrlanacak.

ENERJÝ VE FÝNANS SEKTÖRÜYLE GÖRÜÞÜLECEK

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar da Citi'nin ev sahipliðinde bir enerji yuvarlak masa toplantýsýnda yer alacak. ABD'nin en büyük 10-15 þirketinden katýlýmcýlar bu yuvarlak masada yer alacak. Kaynaklar ABD'nin en büyük üç bankasýnýn bu etkinlikte olmasýný bekliyor.

Paylaþ :
Ekonomi çevreleri bu geziye odaklandý
120 bin TL’lik telefon nöbeti! Geceden kuyruða girdiler
TEKNOFEST DRONE ÞAMPÝYONASI MERSÝN’DE BAÞLADI
Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Bodrum FK: 1

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.