sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GAZÝLER GÜNÜ MERSÝN’DE TÖRENLE KUTLANDI

  •  20 Eylül 2024 Cuma 09:09

Mersin’de 19 Eylül Gaziler Günü çeþitli etkinliklerle kutlandý.

Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafýndan ’gazilik’ unvanýnýn veriliþinin 103. yýl dönümü olan ‘Gaziler Günü’, tüm yurtta olduðu gibi Mersin’de de çeþitli etkinlikler kutlandý. Mersin’deki program, Cumhuriyet Meydanýnda Atatürk Anýtýna çelenk sunulmasýyla baþladý. Çelenk sunumunun ardýndan Akdeniz Garnizon Komutanlýðý Bandosu eþliðinde 1 dakikalýk saygý duruþu yapýldý ve Ýstiklal Marþý okundu. Günün anlam ve önemini anlatan konuþma ve þiirlerin okunmasýnýn ardýndan Ulu Camii önünden Cumhuriyet Meydanýna kadar bando eþliðinde yürüyüþ gerçekleþtirildi.

 

Programda konuþan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ’19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayarak, “Biraz önce kahraman gazilerimizle ve gençlerimizle omuz omuza yürüdük. Ýþte bu gençlerimize, çocuklarýmýza da þehitlik nedir?. Gazilik nedir? Milletimiz, devletimiz için anlamý nedir? Bunu da anlatmaya, idrak ettirmeye çalýþýyoruz. Ýþte burada gazilerimiz var. Yan yanayýz, omuz omuzayýz. Onlarýn hatýralarý, onlarýn anlattýklarý bizlere, hepimize, gençlerimize derin anlamlar sunuyor ve bu anlam bütünlüðü içerisinde þunu idrak ediyoruz ki, biz birbirimize kenetlendiðimiz sürece, omuz omuza durduðumuz sürece, el ele olduðumuz sürece tarih boyunca olduðu gibi bundan sonra da önümüzde hiçbir engel bizi yolumuzdan alýkoyamayacaktýr” dedi.


 


 

“Bu anlayýþ bizi bugünlere taþýdýðý gibi inanýyoruz geleceðe de taþýyacaktýr”


 

Pehlivan, konuþmasýný þöyle sürdürdü; "Bu ruh gaza ruhudur. Bu ruh Malazgirt’ten Çanakkale’ye kadar uzanan Kurtuluþ Savaþýndan 15 Temmuz’a kadar uzanan, iç güvenlik harekatlarýndan güvenlik operasyonlarýna kadar uzanan ve hiçbir zaman kaybolmayan milletimizin her ferdinde olan bir ruhtur. Bu anlayýþ bizi bugünlere taþýdýðý gibi inanýyoruz geleceðe de taþýyacaktýr. Elbette ki bir yandan vakti zamaný geldiðinde týpký gazilerimizin, þehitlerimizin yapmýþ olduðu gibi göðsümüzü hepimiz vatanýmýz için siper etmeye hazýrýz.”

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
120 bin TL’lik telefon nöbeti! Geceden kuyruða girdiler
ÞEHÝR TÝYATROSU YENÝ SEZONDA 12 ESERÝ SANATSEVERLERLE BULUÞTURACAK
HATAYSPOR, BODRUM FK MAÇI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.