sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KILIÇDAROÐLU’NDAN HÜDA-PAR AÇIKLAMALARI: ’DEÐÝÞTÝRME GÜÇLERÝ YOK’

  •  19 Eylül 2024 Perþembe 10:03

CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, Anayasa’nýn 4. maddesinin deðiþtirilmesi tartýþmalarýna karþý çýkarken, HÜDA-PAR’ýn Meclis’te olmaksýzýn bu konuda yapýlacak deðiþikliklerin imkansýz olduðunu belirtti ve parti içindeki tüzük deðiþikliklerine dair olumlu yaklaþýmda bulunmadýðýný ifade etti.

CHP 7. Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, Anayasa'nýn 4. maddesinin deðiþtirilmesi tartýþmalarýna iliþkin "Ýlk dört madde tartýþmalarý yeni deðil. HÜDA-PAR Meclis'te olmadan da ilk dört madde tartýþýlýyordu. Ne onlarýn, ne de onlarýn yedi feriþtahýnýn bunu deðiþtirmeye güçleri yetmez" dedi.

 

CHP 7. Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, Ýstanbul'da katýldýðý bir TV programýnda HÜDA-PAR Genel Baþkaný Zekeriya Yapýcýoðlu'nun Anayasa'nýn 4. maddesinin deðiþtirilmesi yönündeki açýklamasý ve CHP'nin tüzük kurultayýna iliþkin deðerlendirmelerde bulundu. Kýlýçdaroðlu, özetle þunlarý söyledi:

 

"HÜDA-PAR mecliste olmadan da ilk dört madde tartýþýlýyordu."

"Ýlk dört madde tartýþmalarý yeni deðil. HÜDA-PAR Meclis'te olmadan da bu tartýþmalar yapýlýyordu. O zaman, 'Þu an ilk dört maddenin nesini deðiþtireceksiniz' diye itiraz ediyorduk ve bunlarýn tartýþma konusu olmamasý gerektiðini söylüyordum. Þimdi AK Parti adýna HÜDA-PAR bir anlamda konuþuyor. Geçmiþte bunu AK Parti dillendiriyordu. Amaç, dördüncü maddeyi deðiþtirmek. Ýleride güçleri yeterse ilk üç maddede de deðiþiklik yapacaklar.

 

"Ne onlarýn, ne de onlarýn yedi feriþtahýnýn bunu deðiþtirmeye güçleri yetmez."

Tek Cumhuriyet Halk Partili parlamentoda olsa dahi bunu deðiþtiremezsiniz. Neyi deðiþtiriyorsunuz? HÜDA-PAR'ýn Baþkaný, 'Ahmaklara anlatýr gibi anlatýyorum' diyor. Kullandýðý ifade bu. Bu talep nereden gelmiþtir? Daha önce AK Parti cenahýnda. Kime ahmaklarý anlatýrým gibi diyor? Kendi arkadaþlarýna söylüyor. Ýttifakýn diðer aktörleri 'Biz ahmak deðiliz. Sen bize nasýl ahmak dersin' diyemiyorlar. ve bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devletiyle ilgili temel deðerlerde deðiþiklik yapmak için sözde akýllarýný kullanýp dördüncü maddeyi deðiþtirirsek, biz de istediðimiz deðiþikliði yaparýz diyorlar. Yýllardýr dördüncü maddeyi deðiþtirelim diyorlardý. Þimdi HÜDA-PAR'a yaptýrýyorlar. Toplumdan gelen tepki üzerine þimdilik bir adým geri atmýþ gibi görünüyorlar. 2015-2016'dan beri ifade ediyorlar zaten. Kimseyi kandýrmasýnlar. Ama þundan da kesinlikle emin olsunlar; ne onlarýn, ne de onlarýn yedi feriþtahýnýn bunu deðiþtirmeye güçleri yetmez.

 

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
120 bin TL’lik telefon nöbeti! Geceden kuyruða girdiler
ÞEHÝR TÝYATROSU YENÝ SEZONDA 12 ESERÝ SANATSEVERLERLE BULUÞTURACAK
Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Bodrum FK: 1

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.