sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

INSTAGRAM’A YAÞ SINIRI GELÝYOR

  •  18 Eylül 2024 Çarþamba 12:47

Instagram, 18 yaþ altý kullanýcýlarýna yönelik yeni kýsýtlamalar getireceðini açýkladý. ’Genç hesaplarý’ adý verilen bu uygulama kapsamýnda, reþit olmayan kullanýcýlarýn platformda eriþebileceði içerikler ve diðer kullanýcýlarla olan etkileþimleri sýnýrlandýrýlacak. Türkiye’deki "genç hesap" kullanýcýlarýnýn da ocak ayýndan itibaren bu uygulamalarý kullanmaya baþlayacaðý açýklandý.

Meta'nýn sahibi olduðu Instagram, 17 Eylül itibarýyla ABD, Kanada, Ýngiltere ve Avustralya'da yeni hesaplar için çeþitli önlemler getirdi. Avrupa Birliði'nde bu düzenlemelerin 2024 sonuna kadar hayata geçmesi planlanýrken, Türkiye'deki "genç hesap" kullanýcýlarýnýn da ocak ayýndan itibaren bu uygulamalarý kullanmaya baþlayacaðý açýklandý.

 

KULLANICILAR SADECE TANIDIKLARLA MESAJLAÞABÝLECEK

Yeni kurallar kapsamýnda, 18 yaþ altýndaki kullanýcýlarýn hesaplarý otomatik olarak gizli olacak. Bu sayede, yalnýzca kullanýcýlarýn onayladýðý takipçiler paylaþýlan içeriklere eriþebilecek. Ayrýca, 18 yaþ altý kullanýcýlar yalnýzca tanýdýklarý kiþilerle mesajlaþabilecek. Instagram, 18 yaþ altýndaki kiþilerin Keþfet ve Reels alanlarýnda karþýlaþabileceði içerikleri filtreleyerek, þiddet ya da kozmetik ürün reklamlarý gibi hassas içeriklerin görünümünü azaltmayý hedefliyor.

 

22.00 ile 07.00 ARASI UYKU MODUNA GEÇECEK

18 yaþ altýndaki kullanýcýlara, günlük 60 dakikayý aþmalarý durumunda uygulamadan çýkmalarýný hatýrlatacak bildirimler gönderilecek. Ayrýca, bu hesaplar 22.00 ile 07.00 saatleri arasýnda "uyku moduna" geçecek, gelen bildirimler sessize alýnacak ve mesajlara otomatik yanýt verilecek.

 

EBEVEYNLER ÇOCUKLARININ HESAPLARINI DENETLEYEBÝLECEK

Ebeveynler, çocuklarýnýn hesaplarýný denetleme imkânýna sahip olacak. Çocuklarýnýn ayarlarýný yönetebilir veya izin vererek kendilerinin yönetmesine olanak tanýyabilirler. Ayrýca, ebeveynler çocuklarýnýn son bir haftada kiminle mesajlaþtýðýný görebilecek; ancak mesaj içeriklerine eriþimleri olmayacak. Yeni teknolojiler sayesinde, yetiþkin doðum tarihiyle kaydolmuþ olan ergenler tespit edilerek, hesaplarýnýn kýsýtlý hesaplara dönüþtürüleceði belirtiliyor.

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadýköy karnesi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.