sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ADANA’DA HARAÇ VERMEYEN ÝÞLETMELERE KUNDAKLAMA SALDIRISI

  •  18 Eylül 2024 Çarþamba 09:47

Adana’da, 10 milyon dolar haraç vermeyen petrol istasyonu ve kafe sahibi S.Ü.’nün iþ yerleri ardý ardýna kundaklandý. S.Ü., ’Beni öldürseler de haraç vermeyeceðim’ dedi. Olayýn detaylarý ve yaþanan tehditler kameralar tarafýndan kaydedildi.

Adana'da 10 milyon dolar haraç vermeyince petrol istasyonu ve kafesi böyle kundaklandý

-Kafeyi kundaklayan þahýs kamerada: Benzini döktüðü zeminde böyle düþtü

Adana'da 10 milyon dolar haraç vermediði için önce 2 evladý sonra da petrol istasyonu kurþunlanan S.Ü.'nün son olarak da kafesi ve petrol istasyonu kundaklandý. Kundaklama aný saniye saniye görüntülenirken haraç vermeyi kabul etmeyen S.Ü., "Beni öldürseler de haraç vermeyeceðim" dedi.

 

Adana'da yaþayan petrol istasyonu ve kafe sahibi 68 yaþýndaki S.Ü.'ün yeðeni Ö.Ü., Ýstanbul'da geçtiðimiz senelerde iþ kurdu. Ancak bir süre sonra Ö.Ü.'nün iþleri kötüye gidince battý ve bunun üzerine babasý M.Ü. ile birlikte amcasý S.Ü.'den para talep etti. S.Ü., para vermeyi kabul etmeyince geçtiðimiz aylarda Ýstanbul'da bir grup ile anlaþan Ö.Ü., amcasýnýn merkez Yüreðir ve Seyhan ilçesindeki hem petrol istasyonunu hem de kafesini kurþunlattý.

 

2 evladý ölümden döndü

Ýþ yerlerini kurþunlatmayla da yetinmeyen S.Ü., önce geçtiðimiz 5 Aðustos'ta kuzeni Z.Ü.'yü, daha sonra da 4 Eylül'de diðer kuzeni B.Ü.'yü silahla vurdurup amcasýna, 'S.Ü., sýra sana geldi. Oðullarýný vurdum ama senin kafana sýkacaðým' diyerek sesli mesaj attý.

 

Petrol istasyonunu kapattý

Yaþlý adam, her olayýn ardýndan durumu polise bildirip þikayetçi oldu ancak yeðeni ve kardeþi bir türlü yakalanmadý. S.Ü., geçtiðimiz aylarda petrol istasyonu art arda motosikletli þahýslar tarafýndan 2 defa kurþunlanýnca istasyonu hizmet dýþý býrakýp etrafýný çinko ile kapattý.

 

Kafesi kundaklandý, o anlar kamerada

Son olarak da geçtiðimiz 16 Eylül'de gece saatlerinde S.Ü.'ye ait merkez Seyhan ilçesine baðlý Mavi Bulvar üzerindeki kafe, motosikletle gelen kimliði belirsiz 1 þahýs tarafýndan benzin dökülerek kundaklandý. O anlar saniye saniye iþ yeri güvenlik kamerasýna yansýdý.

 

Ayný gece petrol istasyonu da kundaklandý

Ayný gece kafenin kundaklanmasýndan bir süre sonra S.Ü.'ye ait Yüreðir ilçesi Karataþ Bulvarý'ndaki petrol istasyonu da yoldan motosikletle geçen 2 þahýs tarafýndan molotof kokteyli ile kundaklandý. Polis, her 2 olayýn þüphelilerini de yakalamak için çalýþma baþlattý.

 

"Parayý vermeyeceðim"

Ýhlas Haber Ajansý'na konuþan S.Ü., kardeþi ve yeðeninin kendisinden 10 milyon dolar haraç istediðini anlatarak, "5 seferdir saldýrýya uðradýk. Bahçelerimizi yakmaya çalýþtýlar. Devletimiz olmasaydý buralar yerle bir olurdu. Sað olsunlar polislerimiz hep devriye atýyor ama onlar da bunu takip ediyor. Polisler uzaklaþtýðý anda saldýrý yapýyorlar. En son geçtiðimiz gün petrol istasyonuna Molotof ile saldýrdýlar. Kafeyi de yaktýlar. 2 oðlumu da vurdular. Benden haraç istiyorlar. Vermiyorum, beni öldürün diyorum" ifadelerini kullandý.

 

"Silah sýktýklarý için haraç 10 milyon dolar oldu"

Her saldýrýyý polise bildirdiklerini ancak yeðeni ve kardeþinin saldýrýlara devam ettiðini öne süren S.Ü., "Petrol istasyonunda 150 kiþi ekmek yiyordu kapatmak zorunda kaldýk. Kafede en az 100 kiþi ekmek yiyordu orayý da yaktýlar. Önceden 70 milyon TL haraç istiyorlardý. Daha sonra 3 milyon dolara çýkarttýlar. En son da silah sýktýklarý için 10 milyon dolar olmuþ haraç. Vermeyeceðim fakat o parayý" dedi.

 

"1 sigaraya dükkan kundaklýyorlar"

Kardeþinin de çete tarafýndan kullanýldýðýný söyleyen S.Ü., "Bu çete kardeþimi de kullanýyor. Benim oðlumu vurup görüntülü olarak beni aradýlar. 'Bak ne güzel vurduk' diye bana gösterdiler. O çete 16-17 yaþýndaki suça bulaþmýþ çocuklarý alýp kullanýyor. 1 sigaraya dükkan kundaklýyorlar" diye konuþtu.

 

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadýköy karnesi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.