sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ARKA AYAKLARI KESÝLMÝÞ HALDE BULUNAN KÖPEK YENÝ YUVASINA KAVUÞTU

  •  17 Eylül 2024 Salý 08:10

Mersin’de bir apartmanda bitkin halde bulunan ve arka ayaklarýnýn bilekten alt kýsmýnýn kesildiði tespit edilen köpek, Büyükþehir Belediyesine ait Kaþlý Geçici Hayvan Bakýmevi’ndeki tedavisinin ardýndan yeni yuvasýna kavuþtu. Hem fiziksel hem de psikolojik durumu düzelen, yürüteç sayesinde de yürümeye baþlayan ’Þirin’ isimli köpeði Ýstanbul’dan bir hayvansever sahiplendi.

Temmuz ayýnda, ihbar üzerine bir apartman dairesinde yalnýz olarak bulunan ve kurtarýlan Terrier cinsi köpek bakým altýna alýnarak, ’Þirin’ ismi konuldu. Arka ayaklarýnýn bilekten alt kýsmýnýn kesildiði tespit edilen Þirin’e, ilk müdahale bakýmevi personeli tarafýndan yapýlarak, konforlu bir alan oluþturuldu. Haberleri gören ve köpeði bakýmevinde ziyaret eden Sevil Kumaþ, Þirin’in yürüteç ihtiyacýný diðer hayvanseverlerle paylaþtý. Bir hayvansever tarafýndan temin edilen yürüteç, bakýmevi personeli tarafýndan Þirin’e takýldý. Yürütece kýsa sürede alýþan Þirin, yeniden rahatlýkla yürümeye baþladý.

 

Ýstanbul’da yaþayan ve çoðunluðu ampute köpeklerden oluþan birçok köpeðin bakýmýný üstlenen hayvansever Iþkýn Moðol Alçý, Þirin’in sosyal medyaya yansýyan haberlerinin ardýndan Kaþlý Bakýmevi ile temasa geçerek sahiplenme iþlemlerini baþlattý. Ýþlemlerin tamamlanmasýnýn ardýndan özel nakil aracý gönderen Alçý, Þirin’e sýcak yuvasýný açtý.

 

"Þirin mutlu bir yuvaya kavuþtuðu için biz de mutluyuz"

Kaþlý Bakýmevi’ne geldiði andan itibaren Þirin’in tüm süreciyle ilgilenen sorumlu veteriner hekim Ömer Benli, köpeðin sahiplendirilme sürecini anlattý. Þirin’i sosyal medya aracýlýðýyla gören bir hayvanseverin Ýstanbul’dan kendilerine ulaþtýðýný belirten Benli, "Biz de gerekli araþtýrmasýný yaptýk. Þirin’in orada huzurlu olabileceðine kanaat getirerek, sahiplendirdik. Haberlerini alýyoruz, resimlerini, videolarýný alýyoruz. Þu an gayet mutlu, huzurlu" dedi.

 

Þirin’in Kaþlý Geçici Bakýmevi’ne geliþ sürecini de aktaran Benli, "Þirin bize geldiði zaman durumu kötüydü. Sahibi tarafýndan terk edilmiþ vaziyette bulduk. Bize geldiðinde iki ayaðý eklem bölgesinden amatörce kesilmiþti, tüyleri ve týrnaklarý kötü durumdaydý, insanlara küsmüþtü, hayata küsmüþtü. Burada önce týraþýný yaptýk, týrnaklarýný kestik, bakýmlarýný yaptýk, tedavisini yaptýk ve psikolojisini düzelttik. Buraya gelen bütün can dostlarýmýza þefkatle yaklaþtýðýmýz için duygusal olarak bir bað kuruyoruz. Þirin mutlu, huzurlu bir yuvaya kavuþtuðu için biz de mutluyuz, takibini yapýyoruz" diye konuþtu.

 

Þirin’in yeni ismi Duru oldu

Þirin’i sosyal medyada gördüðünü ve sahiplenmek istediðini belirten Iþkýn Moðol Alçý da, "Ýlandaki kiþilerle irtibata geçtik. Mersin’de Kaþlý Barýnaðý’nda olduðunu öðrendik. Üzücü bir hikayesi var. Sahiplenmek için iletiþime geçtik. Çok ilgililerdi. Çok teþekkür ederiz. Ýlk haline göre de çok iyi bakýlmýþ. Sonrasýnda Ýstanbul’a getirdik ve þimdi bizimle birlikte yaþýyor" dedi.

 

Duru adýný verdiði köpeðin çok sakin olduðunu ifade eden Alçý, hýzla adapte olduðunu belirterek, "Duru aþýrý sakin bir köpek. Çok iyi huylu. Evde hiçbir zorluðu yok. Kucakta uyumayý çok seviyor. Adapte olana kadar yemek seçti ama sonrasýnda onu da toparladý. Þimdi iyiyiz. Geceleri pike altýnda uyumayý çok seviyor. Þimdi her þeye adapte oldu" diye konuþtu.

 

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadýköy karnesi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.