sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Yaralý iþçi, fabrikadaki felaketi böyle anlattý: Öyle bir patladý ki üstümüzde kýyafet kalmadý

  •  16 Eylül 2024 Pazartesi 10:11

Sakarya’nýn Hendek ilçesindeki Oba Makarna fabrikasýnda meydana gelen patlamada yaralanan iþçi Zafer Emanet, dehþet anlarýný anlattý. Emanet, "Öyle bir patladý ki üstümüzde kýyafet kalmadý, ayakkabýlarýmýz uçtu. Ben çalýþýyordum, iþimi yapýyordum. 4 saniye beyaz bir ýþýk yandý. Kafamý döndürdüðümde her yer yýkýlmýþtý ve içerisi yanýyordu. Biz çýkamadýk içerden. Belli bir süre mahsur kaldýk" dedi.

Sakarya'nýn Hendek ilçesindeki Oba Makarna fabrikasýnda meydana gelen patlamada 28 iþçi yaralandý. Yaralý iþçi Zafer Emanet, patlama anýný anlatarak, 'Öyle bir patladý ki üstümüzde kýyafet kalmadý, ayakkabýlarýmýz uçtu' dedi. Patlamanýn ardýndan fabrikada yangýn çýktý, müdahaleler sürüyor.

 

MAKARNA FABRÝKASINDA PATLAMA

TEM Otoyolu Hendek giþeleri mevkisinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasýnda saat 13.15 sýralarýnda patlama meydana geldi. Patlamanýn ardýndan fabrikada yangýn çýktý. 112 Acil Çaðrý Merkezine yapýlan ihbar üzerine bölgeye Sakarya baþta olmak üzere, Düzce ve Kocaeli'den de çok sayýda itfaiye, saðlýk, AFAD, orman, polis ve jandarma personelleri sevk edildi. Hýzlýca olay yerine ulaþan itfaiye ekipleri, yangýný söndürmek için çalýþma baþlattý. Ýçeriden çýkarýlanlar ve olaydan etkilenen yaralýlar, saðlýk ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardýndan hastaneye kaldýrýldý.

 

6'SI AÐIR 28 YARALI

Olay yerine gelen Sakarya Valisi Yaþar Karadeniz, ilk belirlemelere göre 21 kiþinin yaralandýðýný duyurmuþtu. Sakarya Valiliði'nden son yapýlan açýklamada ise 6'sý aðýr 28 kiþinin yaralandýðý, 2 yaralýnýn entübe edildiði ifade edildi.

Fabrikada itfaiye ekiplerinin soðutma çalýþmalarý, hastanede ise yaralýlarýn müdahaleleri sürüyor. Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldýrýlan ve vücudunda 2. derece yanýklar oluþan iþçilerden 7'si ambulanslarla Kocaeli Þehir Hastanesi'ne, 8'i ise Sakarya Eðitim ve Araþtýrma Hastanesine sevk edildi. Yaralý iþçilerin yakýnlarý ise hastane önünde gelecek iyi bir haberi bekliyor.

 

"ÖYLE BÝR PATLADI KÝ ÜSTÜMÜZDE KIYAFET KALMADI"

Sakarya Valisi Yaþar Karadeniz ve Büyükþehir Belediye Baþkaný Yusuf Alemdar'a fabrikada yaþananlarý anlatan yaralý iþçi Zafer Emanet, "Patladýktan sonra bir þeyler yýkýldý. Altýnda kaldým, sonra çýktým. Benim bulunduðum bölümde toplam 20 kiþiden fazla vardý. Öyle bir patladý ki üstümüzde kýyafet kalmadý, ayakkabýlarýmýz uçtu. Ben çalýþýyordum, iþimi yapýyordum. 4 saniye beyaz bir ýþýk yandý. Kafamý döndürdüðümde her yer yýkýlmýþtý ve içerisi yanýyordu. Biz çýkamadýk içeriden. Belli bir süre mahsur kaldýk" dedi.

 

Duygu dolu anlar yaþayan Zafer Emanet'in annesi ise Sakarya Büyükþehir Belediye Baþkaný Yusuf Alemdar'a sarýlarak gözyaþý döktü. Baþkan Alemdar, yaralý yakýnlarýný hastane önünde teskin etti.

 

BELEDÝYE BAÞKANI ALEMDAR: MAHSUR KALAN OLMADIÐINI DÜÞÜNÜYORUZ

Sakarya Büyükþehir Belediye Baþkaný Yusuf Alemdar "Þu anda patlama ile ilgili net bir þey yok. Güçlü bir patlama olmuþ. Ciddi bir yaralanma þimdilik yok. Mahsur kalan olmadýðýný düþünüyoruz" ifadelerini kullandý.

 

ADALET BAKANI TUNÇ: ADLÝ SORUÞTURMA BAÞLATILDI

Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç, Sakarya'da bir makarna fabrikasýnda meydana gelen patlamanýn nedeni ve sorumlularýn tespiti için Hendek Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca adli soruþturmanýn baþlatýldýðýný bildirdi. Bakan Tunç, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, Sakarya'nýn Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralananlara acil þifa diledi. Patlama sonrasý çýkan yangýnýn söndürülmesi ve yaralýlarýn tedavisi için gerekli çalýþmalarýn sürdürüldüðünü aktaran Tunç, "Patlamanýn nedeni ve sorumlularýn tespiti için Hendek Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca adli soruþturma baþlatýlmýþtýr." ifadelerini kullandý.

 

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadýköy karnesi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.