sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Halat üzerinde 15 Temmuz Köprüsü’nü geçen atleti vatandaþlar ilgiyle izledi

  •  16 Eylül 2024 Pazartesi 09:05

Estonyalý akrobat Jaan Roose, Ýstanbul Boðazý’nda 15 Temmuz Þehitler Köprüsü üzerinde Asya’dan Avrupa’ya halat üzerinde yürüyerek geçerken vatandaþlar o anlarý ilgiyle izledi.

Continental Pass etkinliði kapsamýnda Estonyalý atlet Red Bull sporcusu Jaan Roose, 15 Temmuz Köprüsü’nü ince halat üstünden yürüyerek Asya’dan Avrupa’ya geçmeye baþladý. Kýtalar arasý yürüyüþü izlemek için Ortaköy’de toplanan vatandaþlar gösteriyi þaþkýnlýkla izledi. Sporcu yerli ve yabancý turistlerin ilgi odaðý oldu.

 

“Cesaret isteyen bir durum”

Yapýlan etkinlik için cesaret isteyen bir durum olduðunu söyleyen Behzat Akdeniz, “Yani çok ilginç bence. Cesaret isteyen bir durum. Yani çok tehlikeli bir spor. Herkesin yapabileceði bir þey deðil. Biz de buraya onu seyretmeye geldik. Bakalým yapabilecek mi. Daha önce sosyal medyada seyretmiþtim. Ama böyle canlý canlý görmedim. Bu ilk olacak” diye konuþtu.

 

“Çok büyük bir baþarý”

Yapýlan etkinliðin dünya ve Türkiye açýsýndan güzel olduðunu söyleyen Mustafa Zeybek, “Bu etkinlik gerçekten çok güzel hem dünyamýz hem de ülkemiz açýsýndan. Bir atletin veya bir insanýn bunu yapabiliyor olmasý gerçekten çok büyük bir baþarý. Çok büyük bir güzellik. Çok güzel olduðu kadar ilgi çekici” dedi.

Öte yandan, bu tarihi ana þahitlik etmek için Anadolu yakasýnda da vatandaþlar Nakkaþtepe sahilinde toplandý. Meraklý gözlerle ip üzerindeki yürüyüþü izleyen vatandaþlar, o anlarý cep telefonlarýyla kaydederek ölümsüzleþtirdi. Saat 18.00’de baþlayan ip üzerindeki yürüyüþ 19.00’da sonlandý. Jean Roose kýtalar arasýný ip üzerinde yürüyerek 1 saatte geçmiþ oldu.

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadýköy karnesi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.