sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE MOBÝL KUAFÖR ARACI 4 YILDIR HÝZMET VERÝYOR

  •  16 Eylül 2024 Pazartesi 08:34

Mersin Büyükþehir Belediyesinin ‘Mobil Kuaför’ aracý kent genelinde mahalle mahalle dolaþmaya ve vatandaþlarýn ayaðýna hizmet götürmeye devam ediyor.

Özellikle kýrsal ve dezavantajlý mahallelerde yaþayan, berber ve kuaför hizmeti alamayan vatandaþlarýn ayaðýna giderek, bu ihtiyaçlarýný karþýladýðý ‘Mobil Kuaför’ aracýnýn bu seferki duraðý Erdemli ilçesi oldu. Sosyal Hizmetler Dairesine baðlý ekipler bu kez Kayacý Mahallesi’ne hizmet götürerek, çoðunlukla tarým iþi ile uðraþan, berber ve kuaföre gitme imkaný bulamayan vatandaþlarýn yüzünü güldürdü. Mahallelerinde kuaför hizmeti sýnýrlý olan ve mobil araç sayesinde bu ihtiyaçlarýný gideren vatandaþlardan kimi saçýný sakalýný kestirdi kimi ise kiþisel bakým ve saç boyama iþlemi yaptýrdý. Hem zamandan tasarruf ettiren hem de dýþarýda bu iþlemlerin oldukça maliyetli olmasý sebebi ile bütçe dostu uygulama mahalle sakinlerinden tam not aldý. 4 yýldýr sürdürülen projeden þimdiye kadar 19 bin 398 kiþi faydalandý.


 


 

“Amacýmýz daha fazla vatandaþýmýza ulaþmak ve daha çok insana dokunmak”


 

Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Mobil Kuaför Araç Sorumlusu Neslihan Tukta, Büyükþehir Belediyesinin 4 yýldýr bu hizmeti verdiðini kaydederek, “Mobil aracýmýz ile Mersin’i karýþ karýþ geziyoruz. Gitmediðimiz kýrsal kesim kalmadý. Kuaför ve berberi olmayan mahallelerimizde vatandaþlarýmýza hizmet veriyoruz. Þimdiye kadar 19 bin 398 vatandaþýmýza hizmet verdik. Amacýmýz daha fazla vatandaþýmýza hizmet vermek ve daha çok insana dokunmak” dedi.


 

Her ilçede kuaför ve berber bulunmadýðýný söyleyen Tukta, özellikle kýrsal kesimde yaþayan vatandaþlarýn her zaman berber veya kuaföre gitmeye vakit bulamadýðýný da vurguladý. Tukta, “Ayný zamanda maliyetler çok fazla arttýðýndan dolayý vatandaþlarýmýz çok fazla iþlem yaptýramýyorlar. Biz de vatandaþýmýzýn ayaðýna kadar gidip ücretsiz bir þekilde iþlemlerini yapýp oradan ayrýlýyoruz. Bu hizmetimizden vatandaþlarýmýz çok memnun ve her gittiðimiz köy tekrar tekrar çaðýrýyor. Talep çok fazla. Biz de bu hizmeti verdiðimiz için çok mutluyuz. Büyükþehir Belediyesi olarak gitmediðimiz ilçe kalmayacak. Bu hizmeti tüm vatandaþýmýza duyuracaðýz ve memnuniyetle bu hizmeti vermeye devam edeceðiz” diye konuþtu.


 


 

“Bu hizmet süper bir hizmet ve ayaðýmýza geldi”


 

Kayacý Mahalle Muhtarý Hüseyin Bakkal, hizmetin çýðýr açan bir hizmet olduðunu söyleyerek, “Baþkanýmýz Vahap Seçer’e her zamanki gibi yeniliklerin baþkaný diyoruz. Vatandaþlar da çok memnun ve yoðun ilgisi oldu. Çünkü vatandaþlarýmýzdan kimisi tarlada kimisi baðda bahçede çalýþýyor ve gidemiyor. Hem kadýnlar hem erkekler için çok güzel bir hizmet” ifadelerini kullandý.


 

Mahalle sakinleri ise hizmetin hem ayaklarýna kadar gelmesini hem de ücretsiz olmasýný çok sevdi. Mahalle sakinlerinden Nigar Bað, kýzý ile birlikte geldiðini belirterek, “Ben boya yaptýrdým kýzým da saçýný kestirdi. Ben sosyal medyadan duydum. Normalde kuaföre gidecek zamanýmýz olmuyor, tarlada çalýþýyoruz. Kuaföre gideceðimiz zaman bazen imkanýmýz olmayabiliyor. Ayaðýmýza kadar gelen bu hizmeti çok sevdik ve memnun kaldýk” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadýköy karnesi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.