sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

Hazýrlýklar tamam: Akdenizli balýkçýlar ’Vira Bismillah’ diyecek

  •  14 Eylül 2024 Cumartesi 09:51

Ege ve Karadeniz’de sezonun açýlmasýnýn ardýndan Mersin’deki Akdenizli balýkçýlar da son hazýrlýklarýný tamamlayarak yarýn gece ’Vira Bismillah’ diyecek. Akdenizli balýkçýlar, teknelerinin son bakýmlarýný yaparken bir taraftan da aðlarýnýn hazýrlayarak umutla sezonun açýlmasýný bekliyor.

321 kilometrelik Akdeniz’e kýyýsý olan Mersin’de de balýkçýlýk da ciddi bir ekonomik gelir saðlýyor. Mersinli balýkçýlar da, tekneleri ile ekmeðini denizden çýkartarak hem kendileri kazanýyor, hem de vatandaþlarýn daha uygun fiyata balýk tüketmesini saðlýyor. Eðe ve Karadeniz’de 1 Eylül’de baþlayan sezon Akdeniz’de ise yarýn gece yarýsý baþlýyor. Av yasaðýnýn sona ermesine bir gün kala balýkçý barýnaklarýnda balýkçýlar, teknelerinin son bakýmlarýný gerçekleþtiriyor. Bakýmlarý tamamlanan tekneler deniz indirilirken, aðlar ve motorlar da el den geçiriliyor. Balýkçýlar bu yýl sezonun baþlamasý ile ilk aylarda çýkacak balýk çeþitlerinden umutlu olduklarýný dile getirdi.

 

Hazýrlýklara devam ettiklerini belirten balýkçý teknesi kaptanlarýndan Gültekin Iþýk," Karadeniz 1 Eylül’de baþladý, bizim sezonda 15 Eylül’de baþlýyor. Ýnþallah Karadeniz gibi de bereketli olur, umudumuz bu" dedi.

 

Hazýrlýklarýn bitme aþamasýna geldiðini kaydeden Iþýk, önce teknelerin ardýndan da aðlarýn bakýmlarýný yaptýklarýný aktardý. Özellikle ilk haftalar da karides avladýklarýna da dikkat çeken Iþýk, ardýndan da gümüþ, barbun gibi balýklarýn avlanacaðýný sözlerine ekledi.

 

Tekne sahiplerinden Cafer Eren," Teknemizin ve aðlarýmýzýn bakýmýný yaptýk, gemicilerimizi hazýrladýk. Teknemizi de 2 gün içinde indireceðiz. Bütün hazýrlýklarýmýz bitmek üzere. Hem balýkçýlar için, hem tüketiciler için güzel bir sezon olur inþallah" diye konuþtu.

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadýköy karnesi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.