sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEÇER: “TOPLUM ÝYÝ EÐÝTÝMLÝ JENERASYONLAR YETÝÞTÝREBÝLÝRSE GELECEÐE GÜVENLE BAKAR”

  •  13 Eylül 2024 Cuma 17:39

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, iyi eðitimli jenerasyonun toplumu daha da zenginleþtireceðini, mutlu kýlacaðýný ve dünyada temsil ettiði ülkenin diðer ülkelerle rekabetini ve bu rekabetteki baþarýsýný arttýracaðýný söyledi.

Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý bünyesinde hizmet veren Eðitim ve Öðretimi Destekleme Kurs Merkezlerinden mezun olarak baþarýlý okullara yerleþen öðrenciler, Baþkan Vahap Seçer’i ziyaret etti. Liselere Geçiþ Sistemi (LGS) ile Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý’nda (YKS) baþarý göstererek, güzel liselere ve üniversite bölümlerine yerleþen öðrencileri aðýrlayan Baþkan Seçer, onlarla keyifli sohbet gerçekleþtirdi.

                                                                                                                               

Eðitim ve Öðretimi Destekleme Kurs Merkezlerinden baþarý ile mezun olarak, üniversite ve liseyi kazanan gençlere baþarýlar dileyen Seçer, “Zihniniz açýk olsun. Hayatta önemli olan mutlu olabilmek. Mutlu olabilmenin yollarýndan bir tanesi de iyi eðitim almak, sosyal olmak ve hayatýn tadýna varabilmek. Bu; iþin bir yönü. Ýkinci yönü ise toplum iyi jenerasyonlar, nesiller yetiþtirebilirse geleceðine daha güvenle bakar. Ýyi eðitimli jenerasyon toplumu daha da zenginleþtirir, mutlu kýlar ve dünyada temsil ettiði ülkenin diðer ülkelerle rekabetini ve bu rekabetteki baþarýsýný artýrýr” ifadelerini kullandý.

 

“Bu baþarýnýn altýnda yoðun emek var”

Adaletli, eþit, refah ve mutlu bir toplum için devletin vatandaþlarýna iyi bir eðitim imkâný saðlamak zorunda olduðunu kaydeden Seçer, “Yarýnlarda ülkeyi yönetecek olan sizlersiniz. Hukuk devletini tahkim edecek, demokrasiyi ve adaleti saðlayacak, topluma bir deðer katacak olan sizlersiniz. Bu bir bayrak yarýþý. Ben bugün Mersin’i yönetiyorum ama yarýn Mersin’i yöneten içinizden biri çýkacak. Benden daha iyi, birikimli ve çaðdaþ dünyaya uygun bir yönetici olmak için iyi eðitim almak ve deneyimlenmek gerekiyor. Bunlar hep emekle oluyor. Emeðin olmadýðý yerde olumlu hiçbir þey olmuyor. Bu baþarýnýn altýnda yatan yoðun bir emek ve çok büyük bir gayret. Onun için sizi kutluyorum” diye konuþarak, bundan sonraki yaþantýlarýnda öðrencilere baþarýlar diledi.

 

“Daha çaðdaþ ve medeni bir toplum olmak için mücadelemizi devam ettireceðiz”

Öðrencilere emek veren ailelere ve öðretmenlere de müteþekkir olduklarýný kaydeden Seçer, “Umut ediyorum ülkemizin geleceði bugünlerden çok daha güzel olsun. Bizim gayretimiz bu, þiarýmýz belli; ‘hayatta en hakiki mürþit ilimdir’ Atatürk’ün izinden yürüyüp, daha çaðdaþ ve medeni bir toplum olmak için mücadelemizi devam ettireceðiz. Mustafa Kemal Atatürk de ülkeyi sizin gibi gençlere emanet etti. Sizler, O’nun bizlere emanetisiniz ama ülke de size emanet. Umut ediyorum çok daha güzel günleri hep beraber yakalayacaðýz” þeklinde konuþtu.

 

“Emekleriniz ve bize saðladýðýnýz imkanlar için teþekkür ediyoruz”

 

Sosyal Hizmetler Dairesi Baþkaný Engin Yýldýrým da, Baþkan Seçer’e, “Öðrencilerimiz sizlerin eðitimde fýrsat eþitliði saðlamak adýna açtýðýnýz kurs merkezlerimizde baþarýlý oldular ve hem kent içinde hem de il dýþýnda çok iyi okullar kazandýlar. Bizler de bu baþarýlarýmýzý paylaþarak, emekleriniz ve bize saðladýðýnýz imkanlar için teþekkür ediyoruz” dedi.

 

Önceki yýllarda kazandýðý diþ hekimliði fakültesini býrakarak hayali olan týp fakültesini kazanmak için Büyükþehir Belediyesinin Kurs Merkezlerini tercih eden ve bu yýl Necmettin Erbakan Üniversitesi Týp Fakültesini kazanan Esra Dal, yüksek dershane fiyatlarýna dikkat çekti. Dal, “Bu sene de dershane fiyatlarý aþýrý atmýþ durumda. O sebeple açýlan kurs merkezleri bize çok iyi geldi, gerçekten can suyu oldu. Hatta Tarsus’ta Öðretmenler Mahallesi Þubesinde yedek kontenjanlar bile durdu” dedi ve kontenjanlarýn artýrýlmasý talebinde bulundu.

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
120 bin TL’lik telefon nöbeti! Geceden kuyruða girdiler
Selçuk Bayraktar, insansýz deniz aracý yarýþmacýlarýyla bir araya geldi
Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Bodrum FK: 1

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.