sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

FUTBOL KURSLARI YAZ DÖNEMÝNDE ÇOCUKLARIN GÖZDESÝ OLDU

  •  10 Eylül 2024 Salý 10:03

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan yýl boyunca ücretsiz verilen futbol kursu, yaz döneminde çocuklarýn gözdesi oldu. Futbola meraklý 7-13 yaþ arasýndaki çocuklarýn katýlabileceði kurslarda, futbol branþý uygulamalý olarak öðretiliyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesindeki futbol kursu sayesinde sportif becerilerini geliþtiren çocuklar, futbolcu olma hayallerini Büyükþehir Belediyesinin kurslarýyla gerçekleþtirmeye çalýþýyor. Kurs sayesinde yaþýtlarýyla kaynaþma fýrsatý da bulan çocuklar, bu sayede sosyalleþiyor. Futbola meraklý 7-13 yaþ arasýndaki saðlýklý her çocuðun katýlabileceði, Macit Özcan Spor Tesisleri’nde uzman kadro eþliðinde verilen futbol kursu, kýþ döneminde ise sadece hafta sonlarý gerçekleþtiriliyor.

"Spor yapan çocuklarýn geliþimleri daha saðlýklý oluyor"

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde görevli futbol antrenörü Yalçýn Günay, ücretsiz kurslarýn yýl boyu devam ettiðini söyledi. Jimnastik, voleybol, basketbol, futbol, yüzme gibi birçok branþta gençlere ve çocuklara katký saðlamaya çalýþtýklarýný ifade eden Günay, kurslarýn, çocuklarýn fiziksel ve sosyal olarak geliþimine katký sunduðunu kaydetti. Günay, "Spor yapan çocuklarýn geliþimleri daha iyi oluyor. Daha saðlýklý oluyorlar ve daha saðlýklý düþünebiliyorlar. ‘Ben’ duygusundan çýkýp, ‘biz’ olmanýn farkýndalýðýna varýyorlar. Saðlýklý bir ortamda, saðlýklý bir çevrede antrenman yapýyorlar" dedi. Çocuklarýn evde vakit geçirmesinin televizyon, tablet ve telefon baðýmlýlýðýný artýrdýðýný belirten Günay, "Eskiden bir sokak kültürü vardý. Çocuklar sokakta oynayýp zaman geçiriyor ve yeteneklerini geliþtiriyorlardý. Þimdi çocuklarý dýþarý çýkaramýyoruz. Tamamen bilgisayar, telefon, televizyon baðýmlýsý haline geldiler. Bu anlamda günde 2 saat de olsa burada spor yapmak onlara iyi geliyor. Büyükþehir Belediyesi olarak hareketi saðlamaya gayret gösteriyoruz. Aileler sunulan imkanlar vasýtasýyla, çocuklarýnýn geliþimine katkýda bulunsunlar" diye konuþtu.                                            

Çocuklar kurs sayesinde kendilerini geliþtiriyor

Futbol kursuna devam eden çocuklardan Yaðýz Otsekin, kursta zaman geçtikçe kendisini geliþtirdiðini belirtirken, Arda Akkaya da hem futbolla ilgili bilgisinin arttýðýný, hem de sportif açýdan daha iyi hale geldiðini kaydetti.

Çýnar Efe Özen ise antrenmanlarýn disiplinli geçtiðini ifade ederek, "Antrenmanlar sayesinde hem daha sportif oluyorum hem de sosyalleþiyorum. Fiziksel gücüm de artýyor” dedi. Kursa devam eden çocuklardan Emir Kaan Kemik de ileride iyi bir futbolcu olmak istediðini dile getirdi.

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
KADINLAR EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLERÝNÝ SERGÝLEDÝ
Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin Kadýköy karnesi

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.