sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SARDES ANTÝK KENTÝ, SAMANYOLU VE PERSEÝD METEOR YAÐMURUNU BULUÞTURDU

  •  12 Aðustos 2024 Pazartesi 08:50

Manisa’nýn Salihli ilçesinde bulunan ve her yýl binlerce turistin ziyaretine uðrayan Sardes Antik Kenti, yýlýn en önemli gökyüzü olaylarýndan biri olan perseid meteor yaðmuruyla beraber eþsiz görüntülere sahne oldu.

Her yýlýn aðustos ayýnda gerçekleþen perseid meteor yaðmuru Manisa’nýn Salihli ilçesinde bulunan Sardes Antik Kentinde gözlendi.

5000 yýllýk geçmiþe sahip ve Lidya Krallýðýna baþkentlik yapan Sardes Antik Kenti, Roma ve Bizans dönemlerinde de önemli bir yerleþim merkezi olduðu biliniyor.

 

Þehrin ýþýklarýndan uzak bir noktada bulunmasý nedeniyle astrofotoðraf meraklýlarýnýn da ilgisini çeken Sardes Antik Kenti’ndeki Artemis Tapýnaðý ve Gymnasium, samanyolu galaksisi ve perseid meteor yaðmurunun buluþma noktasý oldu.

 

Ýhlas Haber Ajansý tarafýndan timelapse tekniðiyle çekilen masalsý görüntülerde yüzlerce meteor Sardes Antik Kentinin karanlýk semalarýnda gökyüzü þöleni yaþattý.

 

 

Perseid meteor yaðmuru hakkýnda

Swift-Tuttle kuyruklu yýldýzýnýn býraktýðý partiküllerin her yýl aðustos ayýnda dünya atmosferine girmesiyle oluþan perseid meteor yaðmuru bu adý gökyüzünde görünür saçýlma noktasý Perseus Takýmyýldýzý’na denk geldiði için alýyor.

Paylaþ :
FED, FAÝZ ORANINI DÖRT YIL ARADAN SONRA ÝNDÝRDÝ
120 bin TL’lik telefon nöbeti! Geceden kuyruða girdiler
ÞEHÝR TÝYATROSU YENÝ SEZONDA 12 ESERÝ SANATSEVERLERLE BULUÞTURACAK
HATAYSPOR, BODRUM FK MAÇI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.