sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ABD BAÞKANI BIDEN, ULUSA SESLENEREK YARIÞTAN NEDEN ÇEKÝLDÝÐÝNÝ AÇIKLADI

  •  25 Temmuz 2024 Perþembe 09:45

ABD Baþkaný Joe Biden, Beyaz Saray’da ulusa seslenerek 5 Kasým’da yapýlacak baþkanlýk seçimleri için adaylýktan çekilme kararýnýn sebeplerini açýkladý.

ABD Baþkaný Joe Biden, Beyaz Saray’da ulusa seslenerek 5 Kasým’da yapýlacak baþkanlýk seçimleri için adaylýktan çekilme kararýnýn sebeplerini açýkladý.

Biden, “Kiþisel hýrslar dahil hiçbir þey, demokrasimizi kurtarmamýza engel olamaz. Bu nedenle de ilerlemek adýna yapýlacak en doðru þeyin, meþaleyi yeni nesle devretmek olduðuna karar verdim” dedi.

Adaylýktan çekilme kararýnýn demokrasiyi koruma meselesi olduðunu vurgulayan Biden, “Bu göreve yüksek deðer atfediyorum ama ülkemi daha çok seviyorum” diye konuþtu.

Oval Ofis’te gerçekleþtirdiði ulusa sesleniþ konuþmasýnda Biden, “Baþkanýnýz olarak size hizmet etmek, hayatýmýn onuru oldu. Ancak risk altýnda olan demokrasiyi savunmak, herhangi bir ünvandan daha önemli olan bir þeydir. Amerikan halký için çalýþmak, bana güç ve haz veriyor” diye konuþtu.

Televizyon yayýnlarýnýn en fazla izlendiði zaman diliminde Beyaz Saray’dan canlý yayýnlanan konuþmasýnda adaylýktan çekilme kararýný deðerlendiren Biden, “Birliðimizin mükemmelleþtirilmesine yönelik bu kutsal vazife benimle ilgili bir þey deðil. Bu sizinle ilgili bir þey. Ailelerinizle, geleceðinizle ilgili bir þey. Bu, 'Biz insanlar' (ABD anayasasýnýn baþlangýç ifadeleri) ile ilgili bir þey” diye konuþtu ve meþaleyi yeni nesle devretmenin zamanýnýn geldiðini söyledi.

Baþkanlýðý döneminde gösterdiði performansýn, dünyadaki liderliðinin ve Amerika’nýn geleceði için sahip olduðu vizyonun ikinci bir dönemi hak ettiðini söyleyen Biden, “Ancak kiþisel hýrslar dahil hiçbir þey, demokrasimizi kurtarmamýza engel olamaz. Bu nedenle de ilerlemek adýna yapýlacak en doðru þeyin, meþaleyi yeni nesle devretmek olduðuna karar verdim” dedi.

Biden, “Kamusal yaþamda, uzun yýllarýn tecrübesinin bir yeri ve zamaný vardýr. Fakat ayný zamanda genç ve taze seslerin de bir yeri ve zamaný vardýr. Evet, daha genç sesler” dedi.

“ABD, bir dönüm noktasýnda”

Konuþmasýnda ABD’nin bir dönüm noktasýnda olduðunu savunan Biden, “ABD, tarih boyunca nadir olan anlardan birinden geçiyor ve bu süreçte aldýðýmýz kararlar, ulusumuzun ve dünyanýn kaderini belirliyor. Amerika, önümüzdeki on yýllar boyunca ileri mi yoksa geri mi gideceði arasýnda, umut ve nefret arasýnda, birlik ve bölünme arasýnda bir seçim yapmak zorunda kalacak” diye konuþtu.

Baþkanlýðý döneminde elde edilen baþarýlardan bahseden ve uluslararasý iliþkilerden Kovid-19 salgýný ile mücadele, ülke içinde üretimi artýrma çabalarýndan silah þiddetinin engellenmesine yönelik adýmlara, birçok konuya deðinen Biden, “50 yýlý aþkýn bir süredir bu ulusa hizmet etmek, benim için hayatýmýn ayrýcalýðý oldu” dedi.
Biden, önümüzdeki altý ay boyunca da baþkanlýk vazifesini yapmaya odaklanacaðýný söyledi.

81 yaþýndaki ABD Baþkaný, konuþmasýnda Baþkan Yardýmcýsý Kamala Harris’e desteðini ifade ederek, “Ben tercihimi yaptým ve görüþlerim biliniyor. Muazzam Baþkan Yardýmcýmýz Kamala Harris’e teþekkür etmek istiyorum. Kendisi tecrübeli, çetin ve yetenekli biri. Kendisi, benim için inanýlmaz bir ortak ve ülkemiz için de inanýlmaz bir lider oldu. Þimdi seçim sizin, Amerikan halkýnýn” dedi. 

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
DOÐU AKDENÝZ’DE HAVA SICAKLIKLARI 6 ÝLA 12 DERECE AZALACAK
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
MERSÝN SPOR KULÜBÜ, LÝGDEKÝ ÝKÝNCÝ GALÝBÝYETÝNÝ ALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.