sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BANDIRMA’DA MALTA PARKI VE YAÞAM ALANI KENDÝ HALÝNE TERKEDÝLDÝ

  •  17 Temmuz 2024 Çarþamba 13:21

Balýkesir’in Bandýrma ilçesinde bulunan ve bölgenin en büyük yeþil alan projesi olarak adlandýrýlan “Malta Parký ve Yaþam Alaný Projesi” büyük ölçüde tamamlanmasýna raðmen, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardýndan kendi haline terk edildi.

Balýkesir’in Bandýrma ilçesinde bulunan ve bölgenin en büyük yeþil alan projesi olarak adlandýrýlan “Malta Parký ve Yaþam Alaný Projesi” büyük ölçüde tamamlanmasýna raðmen, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardýndan Bandýrma Belediye Baþkaný Dursun Mirza tarafýndan kendi haline terk edildi.

 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinden önce Bandýrma Belediye Baþkaný Av. Tolga Tosun baþkanlýðýnda yapýmýna baþlanan ’Malta Parký ve Yaþam Alaný’, seçim sonrasý görevi devralan yeni baþkan Dursun Mirza’nýn ilgisizliði nedeniyle terk edilmiþ durumda.

 

Aradan geçen yaklaþýk 4 ay zarfýnda projede hiçbir ilerleme kaydedilmediði gözlemlendi. Dron ile yapýlan çekimlerde, bakýmsýz ve ihmal edilmiþ durum açýkça ortaya çýktý. Yapay havuzlar ve çocuk parklarýnda herhangi bir faaliyet görülmezken, havuza verilen suyun ilgisizlik nedeniyle azalýp yosunlaþtýðý ve alanýn haþerelerin larva üreme alaný haline geldiði dikkat çekti.

 

Malta Parký ve Yaþam Alaný’nda yapýlmasý planlanan yürüyüþ yollarý, süs havuzlarý, kafeteryalar gibi çeþitli sosyal alanlarýn son aþamaya geldiði belirtilmiþti. Beklentilerin aksine, 31 Mart Seçimleri’nden sonra görevi devralan Dursun Mirza ile birlikte proje adeta durdu.

 

Projede vaat edilen piknik alanlarý, amfi tiyatro, midilli park, sky parký, mini spor sahalarý, çocuk oyun parklarý, bisiklet yollarý, göletler ve dereler, kafe, restoran ve çay bahçeleri gibi alanlardan þu ana kadar hiçbirinde ilerleme kaydedilmedi.

 

Malta Parký mevkiinde yaþayan vatandaþlar, özellikle projeye olan ilgisizliðin rahatsýz edici olduðunu ifade ediyor. Mahalle sakinleri, konuyla ilgili tepkisini, "Çocuklarýmýz için parkýn bitirilmesini sabýrsýzlýkla bekliyorduk ancak aylardýr hiçbir deðiþiklik yok. Parkýn bu haliyle býrakýlmasý üzücü ve kabul edilemez,” diyerek dile getirdi.

 

Bandýrmalýlar, yetkililerden somut adýmlar bekliyor. Belediye Baþkaný Dursun Mirza’nýn vaatlerine raðmen, projenin hýzla tamamlanmasý yönünde kayda deðer bir çaba göze çarpmýyor. Bölge halký projenin hayata geçirilmesi için daha ciddi ve somut adýmlar bekliyor.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
DOÐU AKDENÝZ’DE HAVA SICAKLIKLARI 6 ÝLA 12 DERECE AZALACAK
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
MERSÝN SPOR KULÜBÜ, LÝGDEKÝ ÝKÝNCÝ GALÝBÝYETÝNÝ ALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.