sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ERDOÐAN’IN ÜLKEYE GELMESÝNÝ BEKLEMÝÞLER!

  •  11 Temmuz 2024 Perþembe 08:30

NATO Liderler Zirvesi için ABD’de bulunan Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn ülkeye geliþini fýrsat bilen 28 siyasetçi ABD Dýþiþleri Bakaný Antony Blinken’a bir þikayet mektubu yazdý. Erdoðan’ýn Ýsrail’e karþý saldýrgan tutumunun eleþtirilip Hamas’a verilen desteðin gündeme getirildiði mektupta "Eðer bu eðilim devam ederse, ABD’nin Türkiye ile ortaklýðýný yeniden deðerlendirmesi gerekebilir" ifadeleri yer aldý.

NATO Liderler Zirvesi için ABD'de bulunan Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn ülkeye geliþini fýrsat bilen 28 siyasetçi ABD Dýþiþleri Bakaný Antony Blinken'a bir þikayet mektubu yazdý. Erdoðan'ýn Ýsrail'e karþý saldýrgan tutumunun eleþtirilip Hamas'a verilen desteðin gündeme getirildiði mektupta "Eðer bu eðilim devam ederse, ABD'nin Türkiye ile ortaklýðýný yeniden deðerlendirmesi gerekebilir" ifadeleri yer aldý.

 

NATO Liderler Zirvesi için heyetle birlikte ABD'ye giden Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn ziyareti sýrasýnda ABD'li bazý siyasetçiler ABD Dýþiþleri Bakaný Antony Blinken'a bir þikayet mektubu yazdý.

ABD'LÝ SÝYASETÇÝLERDEN SKANDAL MEKTUP

Hem Demokratlardan hem de Cumhuriyetçilerden 28 kongre üyesinin, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ý Blinken'a þikayet ettikleri skandal mektupta Ýsrail'e yönelik sert tavrýný ve Hamas'a verilen desteði gündeme getirdikleri öðrenildi.

 

"TÜRKÝYE'NÝN ÝSRAÝL'E YÖNELÝK TUTUMU RAHATSIZ EDÝCÝ"

Mektupta þu ifadeler kullanýldý; "Türkiye Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn Ýsrail'e yönelik artan düþmanlýðý ve kýþkýrtýcý söylemleriyle ilgili ciddi endiþelerimizi dile getirmek üzere yazýyoruz. Müttefikler temel politika konularýnda anlaþmazlýk yaþayabilir ve çoðu zaman da yaþarlar; ancak Türkiye'nin Ýsrail'e yönelik tutumu son derece rahatsýz edicidir ve özgürlük ve demokrasi için verdiðimiz küresel mücadeleye zarar vermektedir. Dünyanýn dört bir yanýnda demokrasi saldýrý altýndayken, bu þeytani, otoriter güçlerle mücadele eden müttefiklerimizi korumalýyýz.

 

"HAMAS'IN YÜCELTÝLMESÝ ÝLÝÞKÝLERÝ ZORA SOKUYOR"

Türk hükümetinin Hamas'la dayanýþma içinde olduðunu açýklamasý ve Amerika'nýn Orta Doðu'daki kilit demokratik müttefiklerinden birine karþý eylemleri dikkat gerektirmektedir. Eðer bu eðilim devam ederse, ABD'nin Türkiye ile ortaklýðýný yeniden deðerlendirmesi gerekebilir. Erdoðan'ýn zararlý, anti-demokratik politikalarý desteklemesi ve Hamas'ý yüceltmesi ABD ile Türkiye arasýndaki iliþkiyi zora sokmaktadýr. NATO'nun birliðini korumak çok önemlidir, ancak Erdoðan'ýn Ýsrail'e yönelik son eylem ve açýklamalarý göz ardý edilemez."

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
DOÐU AKDENÝZ’DE HAVA SICAKLIKLARI 6 ÝLA 12 DERECE AZALACAK
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
MERSÝN SPOR KULÜBÜ, LÝGDEKÝ ÝKÝNCÝ GALÝBÝYETÝNÝ ALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.