sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

EURO 2024’TE ÝLK FÝNALÝST ÝSPANYA

  •  10 Temmuz 2024 Çarþamba 08:44

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) Yarý Final karþýlaþmasýnda Ýspanya, Fransa’yý 2-1 maðlup ederek finale yükselen ilk takým oldu.

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) Yarý Final karþýlaþmasýnda Ýspanya, Fransa’yý 2-1 maðlup ederek finale yükselen ilk takým oldu.

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Þampiyonasý’nda Fransa ile Ýspanya, yarý finalde karþý karþýya geldi. Sloven hakem Slavko Vincic’in düdük çaldýðý müsabaka Allianz Arena’da oynandý. Ýspanya’nýn Almanya ile oynadýðý çeyrek final maçýnda kýrmýzý kart gören Dani Carvajal ile sarý kart cezalýsý Robin Le Normand kadroda yer almadý. Carvajal’ýn yerine sað bekte forma þansý bulan Jesus Navas, yarý finalde turnuva tarihinde en yaþlý (38) oyuncu olurken, Ýspanyollarýn genç yeteneði Lamine Yamal ise bu turda forma giyen en genç oyuncu olarak tarihe geçti. Tempolu baþlayan mücadelede ilk golü Fransýzlar buldu. 9. dakikada ceza sahasý sol çaprazýnda topla buluþan Kylian Mbappe’nin arka direðe ortasýnda Kolo Muani kafayla topu filelere gönderdi. Ýspanya’da Lamine Yamal, 21. dakikada ceza yayý önünden yaptýðý plase vuruþla direðe de çarpan top filelere gitti ve takýmý adýna eþitliði saðladý. Ýspanyollar 4 dakika sonra ise öne geçti. Jesus Navas’ýn ortasýnda savunmadan seken topu kontrol eden Dani Olmo, rakibinden þýk sýyrýlarak yaptýðý þutta çizgide Kounde’nin müdahalesi yeterli olmadý ve meþin yuvarlak aðlarla buluþtu. Taraflar soyunma odasýna 2-1’lik skorla girdi.

Müsabakanýn ikinci yarýsýna Fransýzlar etkili baþlarken, 2 net pozisyon yakaladý. Kalan bölümde Fransa’nýn ataklarý sürse de gol sesi çýkmadý ve Luis de la Fuente’nin öðrencileri sahadan 2-1 galip ayrýldý.

Adýný finale yazdýran Ýspanya, Avrupa Þampiyonasý tarihinde 5. kez finale çýktý.

Fransa filelerini havalandýran Lamine Yamal (16 yaþ 362 gün), Avrupa Þampiyonasý tarihinde gol atan en genç oyuncu rekorunu kýrmayý baþardý.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
DOÐU AKDENÝZ’DE HAVA SICAKLIKLARI 6 ÝLA 12 DERECE AZALACAK
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
MERSÝN SPOR KULÜBÜ, LÝGDEKÝ ÝKÝNCÝ GALÝBÝYETÝNÝ ALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.