sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

EURO 2024’TE FÝNALÝN ADI YARIN BELLÝ OLACAK

  •  9 Temmuz 2024 Salý 12:01

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) yarý final maçýnda yarýn Hollanda ile Ýngiltere karþý karþýya gelecek. Müsabakayý kazanan ekip, þampiyonada adýný finale yazdýracak.

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) yarý final maçýnda yarýn Hollanda ile Ýngiltere karþý karþýya gelecek. Müsabakayý kazanan ekip, þampiyonada adýný finale yazdýracak.

Almanya’nýn ev sahipliðinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý’nda (EURO 2024) finalin adý yarýn belli olacak. Þampiyonanýn yarý finalinde Hollanda ile Ýngiltere, yarýn TSÝ 22.00’de BVB Dortmund Stadý’nda karþý karþýya gelecek. Müsabakada Almanya Futbol Federasyonu’ndan hakem Felix Zwayer düdük çalacak. Zwayer’in yardýmcýlýklarýný Stefan Lupp ve Marco Achmüller yapacak. Maçýn dördüncü hakemi ise Daniel Siebert olacak. Karþýlaþmayý kazanacak ekip, Ýspanya - Fransa eþleþmesinin galibiyle 14 Temmuz’da Berlin’de oynanacak finalde þampiyonluk mücadelesi verecek.

Hollanda, en iyi üçüncüler arasýndan gelip yarý finale yükseldi

Fransa, Polonya ve Avusturya ile birlikte yer aldýðý D Grubu’nda 4 puan elde edip en iyi üçüncüler arasýna adýný yazdýrarak gruptan çýkan Hollanda, son 16 turunda Romanya’yý, çeyrek finalde ise Türkiye’yi eleyerek yarý finale yükseldi. Danimarka, Slovenya ve Sýrbistan ile mücadele ettiði C Grubu’nda 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak ilk sýrayý alan Ýngiltere ise son 16 turunda uzatmalar sonucunda Slovakya’yý, penaltýlara giden çeyrek final mücadelesinde de Ýsviçre’yi saf dýþý býrakarak yarý finalist oldu.

 

Hollanda 6, Ýngiltere 4. kez yarý final oynayacak

Hollanda Milli Futbol Takýmý, Avrupa Þampiyonasý’nda 6. kez yarý finalde mücadele edecek. Turnuva tarihinde oynadýðý yarý finalllerde sadece þampiyon olduðu 1988’de ev sahibi Almanya’yý 2-1’lik skorla elemeyi baþaran Portakallar, sahaya çýktýðý 5 yarý final eþleþmesinin 4’ünde (1976, 1992, 2000 ve 2004) turnuvaya veda etti. Organizasyonda 4. kez yarý finale yükselen Ýngiltere ise daha önceki 3 tecrübesinin 2’sinde (1968, 1996) turu geçemedi. Turnuva tarihinde þampiyonluðu bulunmayan Ýngilizler, EURO 2000’de Danimarka’yý 2-1 maðlup ederek adýný finale yazdýrdý.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
DOÐU AKDENÝZ’DE HAVA SICAKLIKLARI 6 ÝLA 12 DERECE AZALACAK
Ýlk defa düzenlenen insansýz deniz aracý yarýþmasý otonom sürüþleriyle tamamlandý
MERSÝN SPOR KULÜBÜ, LÝGDEKÝ ÝKÝNCÝ GALÝBÝYETÝNÝ ALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.